Spansk tango

Umeå FC tappade 2-0 ledning till 2-2. Sunnanå SK tappade 1-0 till 1-1 i slutet. Umeå IK tappade 1-0 till förlust 1-2. Det har gått tungt, tungt, tungt för länslagen i de högre divisionerna. Bloggen var på plats och såg ett Umeå som tog ledningen genom Maija Saari, inskruvad hörna, men tappade till 1-2 innan halvleken var över. Hemmalaget ägde i vanlig ordning mycket boll men lyckades inte vända underläget.

Umeå IK:s största problem just nu är det egna självförtroendet. Så fort man hamnar i underläge så försvinner all tro på sig själva all världens väg. Anmärkningsvärt med tanke på klubben kryllar av personer med psykologisk utbildning.

ooo

Teg vann med besked när Piteå IF besegrades på ”Tunet”. Fokus på defensiven och en Johan Råberg i högform heter dagens segerrecept. Mikael Wikström inledde målskyttet, John Greve utökade och UFC-lånet Hampus Wallgren avslutade. ”3-0 swipp, swoppp” som Tommy Söderberg skulle sagt.

ooo

Ersboda däremot verkar kunna det här med att vända underläge. Daniel Larsson kvitterade Härnösands ledning i 79:e minuten, i 85:e satte Johan Nordell 2-1. Tre poäng och ett skönt skutt i tabellen.

…Älgarna vann i sin tur mot IFK Luleå vilket gjorde tre poäng ännu bättre för Ersboda.

ooo

Umedalen for till Sollefteå för att hitta formen. Man letade och letade men fann den inte och istället blev tredje raka förlusten. 4-0 till hemmalaget som gjorde alla målen i andra halvlek.

ooo

Ett lag som verkligen konserverat en fin vårform är Mariehem SK i damtvåan. I dag blev det seger 3-0 hemma mot svårspelade Assi. Marielle Sikström (VF-coachen tack) tvåmålsskytt för de grönklädda. Andréa Collén gjorde även hon mål. Bra i Mariehem var Sikström, målvakten Hanne Englund och Fanny Hjelm.

Mariehem har full pott efter sex omgångar, 17 mål framåt och två insläppta bakåt. Tränaren Christer Oscarsson kan luta sig tillbaka och njuta.