”Snullan” ensam i protokollet

Drängsmark/Ostvik – Bureå IF 6-3(4-0)
Mål: Drängsmark
:Patrick Obinna 2, Jonas Lindgren, Alexander Pettersson, Claes Berglund, Bureå: Dante Nordström, Tim Löfgren, Fredrik Asplund
Matchen:
Redan efter sex minuter hittade matchens bästa spelare, Erik Andersson i Drängsmark, fram till Jonas Lindgren i straffområdet. Avslutet som Helmer Renström räddade styrdes ut rakt till Alexander Pettersson som gjorde 1-0. Hela den första halvleken fortsatte i samma stil. Drängsmark förde matchen till 100 procent och tog vara på sina chanser och kunde gå till halvtidsvila med klara 4-0.

Matchen var i teorin över, men det stoppade inte Bureå. Gästerna började kämpa enormt i den andra halvleken – som man faktiskt vann med 3-2. Hemmalaget höll dock undan och, förutom tidigare nämd Andersson, ska även Alexander Pettersson ha beröm enligt tränaren Johan Lindgren. Regnet skadade kvalitén på matchen och därför blev det ingen vacker tillställning – trots mycket mål.

Malå IF – Medle SK 4-0 (3-0)
Mål:
Pelle Sjöström 2, Oskar Renström, Per Vänstedt
Matchen:
Malå visade klart i den första halvleken att det skulle bli en jobbig eftermiddag i regnet för Medlespelarna. Hemmalaget satte högsta fart och spelade i ett högt tempo som gjorde att Medle aldrig kom in i matchen. Pelle Sjöström inledde målskyttet och sedan var det en ren transportsträcka till halvtidsledning med tre mål.

Pelle Sjöström var bäst på plan tillsammans med Mattias Jonsson och Mathias Sundqvist. Men även de tre tappade fart i den andra halvleken och matchen dog ut. Hemmalaget spelade av de kvarvarande 45 minuterna – och det gjorde även Medle. Matchen slutade efter att Per Vänstedt satt dit slutresultatet 4-0.

Bastuträsk SK – Mjövallen BK 3-3 (1-3)
Mål: Bastuträsk:
Simon Eriksson 2, Carl Lindström, Mjövallen: Fredrik Larsson 3.
Matchen:
Fredrik Larsson visade redan efter tretton minuter att det var han som skulle stå i centrum i Bastuträsk under lördagen. Mjövallen sprang ifrån till en tremålsledning innan Bastuträsk hunnit förstå att matchen hade börjat. Men direkt efter att ”Snullan” gjort sitt tredje mål för dagen så drog Mjövallen på sig en straff.

Simon Eriksson gjorde inga misstag på första halvleks sista spark. Hemmalaget pratade ihop sig i paus och kom ut som ett nytt lag. Carl Lindström hittade målet och det var match igen. Hemmalaget hade vid det här laget tagit över matchen fullständigt och till slut kunde Bastuträsk hämta hem sin första poäng för säsongen efter att Simon Eriksson kvitterat till 3-3 med en kvart kvar att spela.

Sunnanå SK – Vilhelmina BK 11-0 (5-0)
Mål
: Alexander Brinkmann 3, Viktor Ledin 2, Rashed Mohammed Anwar 2, Hamid Amini, Erik Grahn, Andreas Stenlund, Erik Lundgren.
Matchen:
Sunnanå behövde tio minuter för att göra första mået på Vilhelmina, sen syntes det att matchen var vunnen. En spelare kan gå hem med hedern i behåll i gästerna, han heter Ulf Rönnberg och vaktar målet, alla andra får räkna det som ett träningspass. Sunnanå var några klasser bättre på allt – och bäst var Alexander Brinkmann.

Hemmalaget spelade totalfotboll långa stunder. Brinkmann hade lekstuga ute på vänsterkanten och serverade Viktor Ledin till två fina mål i den första halvleken innan han gjorde sitt första, av tre. På mittfältet imponerade Erik Grahn i den andra halvleken. För att summera – spel mot ett mål där alla fick vara med – till och med målvakten Erik Lundgren fick göra mål. Målet var på straff.

Lycksele IF – Rönnskär/Railcare IF 2-0 (1-0)
Mål:
Daniel Bengtsson, Sebastian Johansson
Matchen:
Lycksele tog ilskan från förra helgens plump och gav Rönnskär en lektion. Hemmalaget tog ledningen i den första halvleken genom ett snyggt volleyskott av Daniel Bengtsson. Gästerna förlitade sig, som vanligt, på kontringar och fasta situationer – varpå man även skapade en del farligheter. Men i det stora hela hade hemmalaget bra kontroll på matchen.

Stabilt försvarsspel och som vanligt lysande målvaktsspel av Joakim Hansson. I den andra halvleken satte Sebastian Johansson spiken i kistan genom att springa igenom från sin vänsterkant och rulla in slutresultatet 2-0. Andreas Andersson och Pontus Lundgren imponerade mest.


Robertsfors BK – Betsele IF 1-4 (1-3)
Mål: Robertsfors:
Milan Grubor, Betsele: Rickard Eriksson 2, Moutasem Abtah, Ismael Al-mousouri.
Matchen:
Betsele fortsätter att släppa in sina motståndare i matcherna genom att ge dem fördelen av ett mål. Samma visa blev det den här gången då Milan Grubor utnyttjade ett passivt Betseleförsvar efter en hörna. Betsele tilldömdes en straff efter en halvtimme och där vände matchen. Ett snabbt mål direkt inpå kvitteringen och matchen vägde direkt över till en klar fördel för gästerna.

I den andra halvleken radade Betsele upp chanser och man kunde ha vunnit med större siffror då Robertsfors gjorde en av sina sämre halvlekar för säsongen. Rickard Eriksson blev tvåmålsskytt och var ett ständigt hot offensivt. Kristoffer Jonasson förtjänar ett omnämnande även han.

Mer matcher att vänta under dagen..

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *