”Under all kritik”

Halt och lytt bland de 384 på Ersängsvallen fick man se en halvtrevlig match i halvtrevligt väder. Allting var som halv. Även kaffet i paus. Halvkallt.

Mot Umedalen var Mariehems innermittfält med Peder Åström och Jonas Lindmark dominanta. Mot Ersbodas diamantformade mittfält mot Jonathan Lundberg och Eric Appiah var dem otroligt bleka. Mariehems raka mittfält mot Ersbodas diamant. Trodde gästerna skulle hitta fler farliga ytor på mittplan. Det blev raka motsatsen.

Det var som Appiah sa efteråt:
– Vi käkade upp dem.

Främst genom mittbacken Fredrik Strömberg hittade Ersboda uppspelen på kanterna till vänsterns Robin Åberg eller högerns Johan Rönnmark. Därigenom kom 1-0 då Åberg drog sin gubbe och spelade in bollen till Rönnmark som tackade och tog emot.Johan Nordells 2-0 var även det ett inspel från vänsterkanten.

När sedan Daniel Larsson ökade på till 3-0 med halvlekens sista spark gick all eventuell luft som fanns kvar i Mariehem ur. Ersboda kunde spela ut mer och till slut fick vi se några halvtrevliga mål också.

Ersbodas terrier på mitten Eric Appiah gjorde sin 200:e match i ESK-tröjan. Med det är han historisk med flest matcher. För det  fick han blommar. Dessutom kan 5-0 segern över Mariehem en ljummen tisdagskväll varit Appiahs avskedsföreställning på Ersängsvallen.
– När uppehållet kommer flyttar jag till Norge och nu vet jag inte om jag kommer tillbaka. Vi får se. Men det var extra skönt att vinna då. Man var rätt laddad innan, sa han efteråt.

ooo

Justja inläggets ”rubbe”. MSK-tränaren Jonas Wikström var inte särskilt nöjd med sitt lag efteråt.
– Inte så mycket att snacka om. Ersboda är bättre på varje plan idag. Det vi presterar är under all kritik.

ooo

Ersboda vann förra säsongen med 4-0 och 2-0 mot Mariehem. Nu 5-0. Alltså 11-0 i Ersbodas favör. Här talar vi om ett spöke.

ooo

Så kom det ganska väntade beskedet. Elaine och ”Madde” Edlund till södra Sverige och ambitiösa nykomlingen Tyresö. Känns som att det borde aldrig varit aktuellt med Umeå IK med tanke på deras ekonomiska trångmål. Man har ju haft problem med att betala ut löner till egna spelare och då är det väl fel att ta in nya huxflux? Även om det är en extern sponsor som kliver in och pyntar.

– Anledningen till att vi valde klubben är att föreningen verkar ha en långsiktig ambition till att bli ett av Sveriges bästa lag. Det känns bra att komma till ett lag som satsar för att försöka nå toppen inom svensk damfotboll”, säger spelarna i ett gemensamt uttalande.

ooo

I morgon Tegs SK-Umedalens IF på Tegstunet. Måtte solguden Ra vara med oss.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *