Rutinerat UIF malde ned Teg

Det var Tegstränaren Anders Wallerström som gjorde konstaterandet. Det att nykomlingen Teg med sitt unga lag var i lä vad gäller rutin.
– De har Henrik Folkesson och Kristoffer Bjuhr på mitten samt Simon Mårtensson. Tre UFC:are. De vägde lite tyngre. Umedalen vägde tyngre framförallt i straffområdena, sa han.

Ja, även om det spelmässigt inte var någon höjdarinsats av Umedalen så kontrollerade man ändå händelserna och Teg hade i ärlighetens namn inte ett suck. Umedalen ställde upp med en 4-2-3-1 uppställning där Bjuhr och Folkesson var defensivt lagda på mittfältet framför en offensiv Mårtensson. Det blev en vinnande strategi för Umedalen som reste till Tegstunet med fyra raka förluster.
– Det kändes aldrig som någon fara. I dag handlade allt om poängen och dem tog vi, sa UFC-lånet Simon Mårtensson som var planens främste.

Mårtensson gjorde själv 1-0, Gustaf Persson satte 2-0 efter 34 minuter och Nils Bylund knoppade in 3-0 i mitten av andra.

Fotboll004_1.jpg

Umedalens Gustaf Persson trycker till bollen. FOTO: Agne Hörnestig.

ooo

I Teg började det hända grejor när man bytte in Carl Pettersson Lif på kanten och satte in Mikael Wikström på topp. Överlägset mest jubel från läktaren rev Wikström ned när han avslutade distinkt med vänstern.

ooo

För Umeå Södra blev det ny förlust. Men på LF Arena är serieledaren Piteå IF svårslagna och så även nu. Södra stod upp bra och hade bland annat ett ribbskott av Emelie Becker i slutet av första. I slutet av andra när Södra stod för spelet så satte Piteå 2-0. Victoria Forsmark reducerade strax efteråt.

Bäst i Umeå Södra var målvakten Amanda Janzén.

ooo

Umeå IK ställs mot cypriotiskt motstånd i Champions League-kvalet. Rent vädermässigt het. Men inte så mycket mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *