Morön vann toppmötet

SKELLEFTEÅ Morön BK drog det längsta strået i toppmötet med Luleå SK.
Laget har nu makalösa nio raka segrar(!).
– Helt fantastiskt att vi kan vinna över Luleå trots att vi inte presterade på topp, säger Linus Lindström.

När Morön BK i lördags lämnade Skellefteå för den tuffa bortamatchen mot Alvik låg man på en tredje plats i serietabellen. Nu, efter två hårda matcher mot topplag, så ligger man i delad serieledning efter en bra laginsats.

– Det är en kollektiv insats som vi är stolta över. Alla presterar inte på topp, men vi jobbar för varandra och tar vara på våra målchanser, säger mittfältaren och assisterande lagkaptenen Linus Lindström.

Luleå inledde matchen klart starkare. Men trots det var det hemmalaget som tog ledningen genom Tomas Markström. Innan paus kvitterade gästerna – men sen i den andra halvleken – då gasade Morön ifrån ordentligt.

Nygren fortsätter
Efter 67 minuter tog hemmalaget ledningen då Joakim Högdahl Olsson kom runt på högerkanten och fick in ett inlägg som skapade en tilltrasslad situatin. Hannes Wikberg var påpassligt till och efter ledningsmålet fortsatte man att trycka på framåt. Alexander Nygren, som gör mål i så gott som varenda match, höll sig framme på en hörna från Emil Forslund och nionde raka segern var ett faktum.

– ”Kega” hade ett lätt leende på sina läppar då slutsignalen ljöd, säger Lindström.

Dålig planering
Tack vare dålig planering spelades matchen samtidigt som toppmötet i division II Norrland mellan Skellefteå FF och IFK Luleå. En match som krävde undertecknads närvaro och därför vill jag utfärda ett tack till VF-sportens korrespondent på plats – Christoffer Larsson.

Nästa gång hoppas jag att matcherna kan läggas på olika dagar. Morön fortsätter jaga division II-platsen – sagan har inte nått sitt slut ännu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *