Äntligen fick Ivan jubla!

Rönnskär/Railcare – Medle SK 4-2 (2-1)
Mål: Rönnskär:
Mathias Lundberg, Ronny Sandström, German Yanza, Joahr Hardesson, Medle: Robin Jakobsson, Mikael Berggren.
Matchen:
Medle lyckades, trots tre avstängningar och flera spelare borta, ge Rönnskär en ordentlig match om poängen. Hemmalaget försökte rulla boll, men även Medle spelade en positiv fotboll. Dock så var Rönnskär effektivare, och det brukar ju visa sig i tabellen också.

Joel Markstedt och Joar Hardesson dominerade mittfältet för hemmalaget och i Medle var det Mikael Berggren och Robin Jakobsson som höll i taktpinnen. Matchens resultat var det delade meningar om. Rättvist säger vissa – oavgjort hade varit bättre säger andra.

Bastuträsk IK – Bureå IF 4-0 (2-0)
Mål:
Simon Eriksson 2, Salah Salah, Emil Lundström.
Matchen:
Bastuträsk vann sin första match för säsongen, och man gjorde det inte i vilken match som hellst, utan i hatmötet mot Bureå IF. Redan efter en minut inledde Simon Eriksson målskyttet då han skruvade in en hörna.Ett ungt Bureå tappade skallarna och hemmalaget tilläts vinna närkamper och vara hetare överlag.

En spelmässigt dålig match fick sitt slut efter fyra gjorda mål – och gladast av alla var Ivan Johansson i Bastuträsk. Hans lag kan nu gå på sommarledigt med första seger för säsongen. Allt mycket tack vare Simon Eriksson, som numera gör mål i så gott som varenda match.

Sunnanå SK – Betsele IF 2-1 (0-1)
Mål: Sunnanå:
Krister Andersson 2, Betsele: Elias Nilsson.
Matchen:
Division IV:s bästa match för säsongen utspelades på Norrvalla i Skellefteå under torsdagskvällen. Två spelande lag gjorde upp i en tuff och jämn drabbning mellan två av seriens spelskickligaste lag. Betsele tog ledningen genom Elias Nilsson – som förövrigt gjorde sitt första mål för säsongen. Efter pausvilan kom matchens händelse då Leo Englund blev fälld i samband med att Betselemålvakten sparkade ut bollen till hörna. Domaren blåste straff – något som gjorde Betselespelarna fullkomligt rasande.

Efter att Krister Andersson satt straffen och bara en stund senare sprungit in matchavgörande 2-1 så avslutades matchen. Straffen blev väldigt hård för gästerna som tappade fokus på det viktiga.
– Man får bara inte blåsa straff för det där, säger Thomas Strömgren.

3 kommentarer

  1. Angående Rönnskär-Medle så var 4-2 verkligen i underkant. Med det menar jag att matchen inte var jämn för fem öre. Den som säger ngt annat är bara fruktansvärt okunnig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *