Div2-kollen

Bloggen rekommenderar den intresserade av länets division 2-fotboll att köpa fredagens pappers-VF. Där går nämligen samtliga sex tränare igenom vårsäsongen och blickar framåt mot vad som komma skall. Beröm till vissa spelare finns också med på pränt.

ooo

Klockan 15.00 börjar Brasilien-Sverige i U20-VM. Bielefeld är skådeplatsen och om förbundskapten Calle Barrling fungerar enligt devisen ”ändra aldrig på ett vinnande lag” så spelar Emma Kullberg och Sofia Jakobsson från start.

Ersboda ass. tränare och fadern Stephan Kullberg är för övrigt nere och följer dramatiken.

ooo

Det blev som bekant ingen Norge-resa för Eric Appiah och om bloggen tolkat ESK-tränaren Örjan Andersson rätt så blir det fortsättning i Ersboda.

7 kommentarer

 1. Om jag tolkat tidigare artiklar så blir det inte så mycket fotbollsspel för den gode Appiah överhuvudtaget!

 2. I papperstidningen uttalar sig Tegs tränare (?? är han inte ass?) om att han är positivt överraskad att så många lag i div II ”försöker spela rolig fotboll”. Skrattretande är ordet!
  Vi kan uppenbarligen inte hoppas på bra fotboll i Umeå med tränare som ser något roligt i den fotboll som spelas i div II och tyvärr är Teg bland de värsta lagen! Den antifotboll som laget presterar är en skam och oviljan(okunskapen?) att utveckla egna spelare är väl dom nya engelsmänne ett bra bevis på.

 3. Undrar just när den käre tidningsläsaren senast tyckte fotboll var roligt ?!
  Maken till mer kreativa inlägg får man sannolikt leta läänge efter.

 4. Fotbolls VM var helt ok. (Holland i finalen undantaget och dom första gruppspelomgångarna). UFC spelar numera en mycket attraktiv fotboll och efter en tveksam inledning spelar nu Ersboda SK riktigt bra.
  Vad är ett kreativt inlägg?

 5. Sant är ju dock att han är assisterande tränare (Linkan) och inte tränare (Wallerström).

 6. Tidningsläsare – skulle gärna ta en diskussion med dig. Alla ledare inom fotbollsklubbar måste alltid tänka på utveckling på 3 nivåer: klubben, laget och individen. Att värva in engelsmän utvecklar ju i högsta grad Klubben och Laget. Kul att se en förening med ambitioner. herr wallerström som tränare har dessutom tagit laget två divisioner på tre år. Sen börjar det gå tungt i divII. Förvånad? Inte alls. Som du påstår, ”oviljan att utveckla egna spelare?”. Skitsnack. På ren svenska.

 7. Ja du DC. Hur många egna spelare utvecklade i Teg spelade från start igår mot UIF? Gaphalsen i mål var väl den enda?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *