På helgfronten mycket nytt

Lånar titeln till Erich Maria Remarques bok, ändrar om och skriver ut. För på helgfronten har det faktiskt hänt mycket nytt. Till skillnad från vad som hände då Remarques skrev boken om västfronten där det var intet nytt.

Umeå FC mötte ett kombinationslag bestående av spelare från div II-klubbarna Ersboda, Umedalen, Mariehem och Teg. Det blev 2-2 och efter en tämligen seg första halvlek ryckte ett skade- och sjukdomsdrabbat UFC upp sig i andra. Störst intryck på UFC-tränaren Gibson? Det gjorde 15-åriga målvakten från Sandåkern, William Silverfeldt Öhman.
– Mycket klok och säker för sin ålder. Man ska komma ihåg att det är inte helt lätt att hoppa upp och spela på seniornivå som 15-åring, berömde han.
– För mig var spelet det viktiga. Viktigt att Robin Nilsson, Andreas Utterhall och Jonas Nilsson fick chansen att spela från start.

I dag söndag spelade UFC mot nio provspelarna som befinner sig allt som oftast på Sandviks IP. Det blev en nyttig match för UFC och Stuart Gibson fick se några intressanta spelare.
– Amerikanen Jamal Neptune var en intressant sådan. Vi ska fortsätta samarbeta med olika kontakter och rekommendera spelare till andra klubbar. Vem vet, kanske någon kommer tillbaka och blir aktuell för oss.
Men ingen som blir klar ikväll?
– Nej, tyvärr (skratt).

ooo

Emma Kullberg, Sofia Jakobsson och Emelie Lövgren fick packa väskorna i lördags. Colombia vann rättvist kvartsfinalen mot ett ganska blekt Sverige.
– Vi kom inte upp i normal standard. Men det här har ändå varit ett bra VM. Vi spelade jättebra i gruppen mot tre mycket bra lag, säger Kullberg.

ooo

I division II-fotbollen har det ändå hänt lite nytt. Tegs Benjamin Kinnunen-Nassiri ska lira med finska Wasa FC  (om jag förstod det rätt). Ett lag som både han och Alexander Kinnunen-Nassiri varit aktuell för tidigare. I Hussein Mohammed har Robertsfors fått välbehövlig tyngd framåt. Hussein har tidigare lirat med Guif i fyran och Robertsfors BK för någon säsong sedan.

Av de rapporter som kommit om Tegs två engelska förvärv är att de båda är korta till växten men mittfältaren Kurt Bradley imponerar med bollskicklighet och snabbhet.

ooo

Fick se Robertsfors och Härnösand dela på poängen på Stantors i lördags. Småtrevlig match som rent chansmässigt borde slutat med betydligt fler mål. Jättelägen är nästan en underdrift för vilka chanser som fanns åt båda hållen under slutet av matchen. Robin Nilsson, Joel Burström, Jimmy Bergström och Patrik Forsgren vassa i RIK. Kim Nilsson vred knät, oklart hur länge han blir borta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *