Grinigheten slår över igen

Med sex länslag i serien får man nöjet att följa ganska många matcher i herrarnas division II Norrland. Westman har redan berört i en krönika att spelkvalitén är väl inte den högsta och skillnaden med division 4 blir bara mindre och mindre.

Ett annat genomgående tema är den frustration som verkar finnas i så gott som varje lag. Vet inte hur många av de matcher jag sett där det i min mening förekommit gnäll över både stort och smått. Vanligt hederligt gnabb på plan ska det vara men när det blir som i dag mellan Umedalen och Teg är det i överkant.

Det blir en hätsk stämning som även smittar av sig på spelet. För som det går att läsa pappers-VF: UIF-Teg var på intet sätt en solskenshistoria.

Såväl spelare som ledare och domare bidrar till stämningen. Alla. No more no less

Inte många som höjde sig över mängden. Tegsmålvakten Johan Råberg förtjänar beröm. Tycker även att Johan Örnfjäll och i viss mån Umedalens Kristoffer Bjuhr som även han slet hårt.

ooo

Tog med mig videokameran för att få med mig något episkt från matchen. Det var svårt att hitta något sådant ögonblick.

3 kommentarer

 1. Inte så konstigt att det blir en dålig stämning på plan när du har en domare som verkar göra allt för att det ska bli så. När båda lagen, såväl det som vinnande som förlorande, är missnöjda med domarinsatsen är det något som är fel.

  Bör Lars Johansson verkligen få döma division två och framförallt, bör han få ha hand om derbyn?

 2. Lasse J hade väl inte nån av sina bästa dagar igår men i jämförelse med spelar-/ledarprestationerna var han helt ok.
  En av historiens sämsta div II-matcher spelades på UIP och samtliga spelare förutom Gabrielsson, engelske mittbacken samt mittbacksparet i UIF borde skämmas. Dessutom är ju Tegs bänk riktigt pinsam. Låter som Anunsjö IF:s fylleklack!

 3. Håller helt med ”Webb!” här. När spelet ser ut som det gjorde igår tycker jag inte de kan kräva nåt bättre. För det var inte domaren som gjorde att passningarna gick överallt förutom till rätt adress exempelvis.

  Collina //
  Klart att domaren bidrog till den dåliga stämningen, på samma sätt som spelare och ledare gjorde. Man får börja ta division II-fotbollen för vad den är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *