Från sin bästa sida

Småtimmarna närmar sig med stormsteg. Här sitter man kvar och försöker reda ut något vettigt ur ett större sammanhang. Svårt? Mja, men vi gör ett försök

”Ersboda-spöket” håller i sig för Mariehem. 0-15 i baken efter dagens (eller ja nu är det väl gårdagens) drabbning. Ersboda imponerade riktigt mycket. Att dra paralleller mellan UIF-Teg och Ersboda-Mariehem är helt omöjligt förutom då att påpeka att lagen råkar spela i samma serie.

Trots att Mariehem förlorade med 4-0 bjöd på betydligt mer konstruktiv och varierad anfallsfotboll än vad både Umedalen och Teg gjorde.

Ersboda däremot – de var i en klass för sig. Enormt snabba omställningar och framförallt ett riktigt aggressivt försvarsspel över hela banan. Johan Nordell och Daniel Larsson gav Mariehems backlinje inte en sekund ledig med boll. När hemmalaget väl spelade sig förbi Ersbodas anfall väntade ett huggande mittfält anförda av Christoffer Johansson och Robin Åberg.

Ersboda visade upp en fotboll som i mångt och mycket påminner om Tysklands i VM. Tidiga bollsläpp i omställningsspelet och rakt i djupled. Någonstans på den här runda planeten satt Joachim Löw och fick gåshud. Örjan Andersson förtjänar beröm.

Cruyff sa väl något i stilen: ”Fotbollen är ett enkelt spelet. Det svåra är att göra det enkla.”

Många som förtjänar beröm i Ersboda. En sån här match väljer jag att lyfta fram Christoffer Johansson och Robin Åberg.

ESK-målvakten Erik Wännström har nu hållit nollan i fem matcher. Stark.

ooo

Nu drar Umeå Fotbollsfestival igång. Det är något speciellt med sommaren och fotbollscuper. Helt plötsligt önskar man att man vore tio bast igen.

1 kommentarer

  1. Alltid roligt att läsa diskussioner och olika åsikter. Betyder bara att fotbollen i Umeå verkligen engagerar och divII i synnerhet. Dessutom får ju Vf:s journalister möjlighet att uttrycka sina åsikter på ett friare sätt i bloggen jmf med pappers-vf.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *