Ingen Stenvall-effekt för Morön


SKELLEFTEÅ Tegvärvningen Sebastian Stenvall spelade sin första match med Morön BK idag.
Men debuten mot Kiruna FF blev en tung match för Stenvalls Morön.

När Morön BK idag klev in på Skogsvallen, gjorde man det med ett helt nytt mittfält. En av dem var nyförvärvet Sebastian Stenvall som gjorde sin första match med sin nya klubb. Trots en stabil insats av Stenvall så fick Morön vika ner sig mot Kiruna FF.

– Vi hade bra koll på dem fram tills de gjorde första målet, säger Stenvall.

Det var i den 55:e minuten som Fredrik Ahlander gav gästerna ledningen på ett genombrott. Men före det hade Morön redan gjort ett mål, men det dömdes bort för offside. Efter det hade hemmalaget flera chanser att ta ledningen – dock ville det sig inte för de grönvita.

– Vi borde ha satt någon boll i första. Lägen har vi ju gott om. Skulle vi istället gjort första målet, så hade det blivit en helt annan match, menar debutanten.

Många borta
Efter den tragiska bussolyckan har Morön många på skadelistan. Och i den första halvleken mot Kiruna blev det – om möjligt – ännu värre för dem. Lagets kanske bästa spelare såhär långt, Alexander Nygren, tvingades kliva av skadad.

– Vi har många viktiga spelare borta nu. Det är klart att det påverkar. Det kommer vi bara inte ifrån, säger Tomas Markström.

Kiruna gjorde sedan 0-2 med tio minuter kvar att spela och hemmaspelarna såg uppgivna ut. Om det inte vore tungt nog för Morön – så skulle det bli ännu värre. Med två minuter kvar att spela blev lagkaptenen Jakob Fürstenhoff utvisad och missar nästa match.

– Det var inte bra, men Linus Lindström kommer tillbaka från avstängning också, så allt är inte negativt, säger Markström.

Tidig kramp
Nyförvärvet Sebastian Stenvall hade inte spelat match på 1,5 månad och kände sig sliten efter matchen.

– Första halvlek gick bra, men andra var jag seg. Det var nästan krampaktigt en kvart in i andra, säger han.

Laget spelar nästa match borta mot Storfors och har, trots bara en poäng på de två senaste, chansen att gå upp i serieledning om det vill sig riktigt väl. Laget befinner sig i en prekär situation och måste verkligen kämpa tillsammans för att vända på detta.

2 kommentarer

  1. Vem förväntade sig Stenvall-effekt? Om man inte platsar i Teg, Umeås sämsta div II-lag, så lyfter man inte ens Morön!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *