Derbyt kvar i benen

Burträsk FF – Myckle IK 6-1 (3-0)
Målen: Burträsk:
Paulina Larsson 3, Lisa Stenlund 2, Charlotta Larsson, Myckle: Emma Jakobsson.

Matchen:
Burträsk fick besök av ett Myckle IK helt utan självförtroende. Hemmalaget fick spela mot ett mål i så gott som 90 minuter. Redan i den första halvleken hade laget ledningen med 3-0 efter fint arbete av Lisa Stenlund på mittfältet och kanske framför allt – tremålsskytten Paulina Larsson. Laget rullade boll och hade en komfortabel eftermiddag då man vann med totalt 6-1. Plus även till mittbacken Elin Backman som var stabil.

Klutmarks IF – Södra Ungdom FF 0-2 (0-2)
Målen:
Victoria Ekenberg, Mimmi Engman.

Matchen:
Klutmark skulle fira 75-års jubileum och förhoppningsvis ta tre poäng mot Södra Ungdom, men redan efter tio minuter var de förhoppningarna långt borta. Gästerna hade redan då en tvåmålsledning och spelade en bättre fotboll än hemmalaget. Klutmark klarade inte av att skapa de riktigt farliga chanserna och fick mest springa och jaga boll. Gästerna var närmare att utöka ledningen än vad hemmalaget var en reducering, men till slut slutade matchen och det blev 2-0 till gästernas favör. Plus till Sara Lindblom i gästernas mål tog allt som kom igenom. Johanna Ekenberg och Jennifer Boman på mittfältet höll i taktpinnen.

Kågedalens AIF – Sandåkerns SK 1-1 (0-1)
Målen: KAIF:
Veronica Hillergren, SSK: Sofia Berglund.

Matchen:
Sandåkern kom till Kåge med ett rekordungt lag. Sex tjejer födda 1994 och en tjej född 1995 i startelvan(!). Trots det lyckades man sno med sig en poäng hem efter en chansfattig tillställning där Sofia Berglund och Veronica Hillergren gjorde matchen två enda mål. Hemmalaget hade en liten fördel spelmässigt och skapade någon fler möjlighet att avgöra, men sett till hela matchen var en poäng vardera en rättvis fördelning. Malin Henriksson och Sofia Berglund var vassast i hemmalaget medan målskytten Veronica Hillergren får plus i hemmalaget.


Morön BK – Betsele IF 4-1 (1-0)
Målen: Morön:
Malin Nilsson 2, Frida Sjödin, Lisa Ekström, Betsele: Linn Johansson.

Matchen:
Morön fick hålla I taktpinnen hela matchen mot Betsele och vann en tämligen enkel seger efter, bland annat, två mål av duktige Malin Nilsson. Hemmalaget hade dock väldiga problem att få till spelet och även ta vara på målchanserna. Till slut kunde Frida Sjödin ge sitt lag ledningen på en målvaktsretur. Lisa Ekström slog in en frispark innan Linn Johansson reducerade. Sen var det just Malin Nilssons tillställning. Hon gjorde två mål för att punktera matchen och ska ha stor beröm för detta. Dessutom var Frida Karlsson och Julia Lindberg pigga.


Mariehem FF – Clemensnäs IF 3-0 (1-0)
Målen:
Sara Ekman, Sofia Johansson, Josefin Gardeström

Matchen:
Mariehemstjejerna hade tunga ben i inledningen efter det tuffa derbyt mot Umeå Södra i onsdags och visade ingen inställning i den första halvleken mot Clemensnäs. Sara Ekman var dock vaken på en hörna och klackade in 1-0 till hemmalaget. I den andra halvleken blev det bättre och Mariehem tog över spelet fullständigt. Tjejerna började vinna boll och kämpade för varandra – något som även resulterade i två mål och seger med 3-0. Sofia Johansson var planens bästa spelare och var en av få som var bra även i den första halvleken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *