Toppenhelg för Betsele

Betsele IF – Robertsfors BK 6-1 (1-0)
Målen: Betsele:
Tom Karlsson, Misbah Abtah 2, Självmål, Joakim Rönnholm, Tobias Göransson, Robertsfors: Eric Rönnholm.

Matchen:
Robertsfors anlände till Betsele med ett ungt lag för att möta ett heltaggat hemmalaget. Betsele kom ut från start och satte sin prägel på matchen om kunde även ta ledningen genom Tom Karlsson. Pausresultatet blev bara 1-0, men kunde ha blivit större. Hemmalaget hade mängder med chanser som man inte tog till bara på och hade inte lagets målvakt trampat snett och snubblat ut en boll som Eric Rönnholm stötte in som tröstmål – ja, då hade det här kunnat bli en ännu otrevligare lördag för Robertsforssspelarna. Hemmalaget hade en drömomgång då både Malå och Lycksele förlorade och man kan nu känna vittringen av toppstriden igen.

Medle SK – Malå IF 4-3 (3-2)
Målen: Medle:
Björn Vikström 2, Mikael Berggren, Robin Jakobsson, Malå: Fredrik Johansson, André Emilsson, Oskar Renström.

Matchen:
Malå bevisade återigen att de har ett brett register och kan spela boll när de gästade Medle under lördagen. Men vilja slår klass brukar det ju heta. Och detta var en demostration om hur det fungerar. Hemmalaget backade hem och stängde bakåt för att sedan förlita sig på kontringar – det fungerade väl. Glöden att slå ett topplag motiverade hemmaspelarna och Björn Vikström, Mikael Berggren och Robin Jakobsson såg till att Medle tog – kanske säsongens skönaste seger. Plus till Fredrik Wikström, som var strålande, och dessutom Nils Sundqvist samt Claes Bergwall gjorde det bra.


Rönnskär/Railcare – Lycksele IF 4-1 (1-1 )
Målen: RIF:
Mathias Lundberg 4, Lycksele: Självmål.

Matchen:
Lycksele fick en oväntat tung hemresa från Skellefteå då man på lördagen fick åka hem med svansen mellan benen efter att ha blivit uppläxade om hur viktig en spelare kan vara för ett lag. Rönnskär föll, sin vana troget, bak i försvarspositioner och förlitade sig på sina vassa forwards. Och visst kan man göra det om man har Mathias Lundberg där framme. En långboll friställde honom i den första halvleken så han kunde göra 1-0. Men Lycksele kvitterade snabbt och såg ut att ta över matchen. I den andra halvleken kom hemmalaget tillbaka och allt handlade om Mathias Lundberg. Skyttekungen gjorde ytterligare tre mål i den andra halvleken och avgjorde den här tillställningen på egen hand.


Vilhelmina IK – Sunnanå SK 0-3 (0-1)
Målen:
Mustafa Haidari 2, William Schönfeldt.

Matchen:
Med Rashed Mohammed Anwar avstängd fick Sunnanå kanske laget se ett tronskifte. I hans frånvaro fick Bureåförvärvet Mustafa Haidari spela toppforward. Han tackade och tog emot med att göra två mål på en fin gräsplan i Vilhelmina. Utan FF-spelare fick dessutom 95:orna Markus Hedlund och Klas Wahlberg speltid – vilket gjorde att laget var rekordungt. Erik Lundgren höll sin andra nolla i helgen efter att även håll tätt i juniorlagets möte med Piteå i fredags. Laget hade massor av chanser och kunde ha avgjort tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *