Värmen förstörde fotbollen

Södra Ungdom FF – Kågedalens AIF 2-0 (1-0)
Målen:
Johanna Forsmark, Simone Roosqvist
Matchen:
Södra Ungdom fick besök av ett Kågedalen som backade hem för att försöka få med sig i alla fall en poäng hem från Umeåresan. Men ett fint passningsspel gjorde att hemmalaget kunde vinna efter mål av Johanna Forsmark och Simone Roosqvist. Gästerna hade väldigt svårt att få till chanser och hade väldigt lite spel på offensiv planhalva. Värmen var påtaglig, men hemmalaget bevisade att man tränat bra i sommar och orkade längst. Jennifer Boman var inlånad från a-laget och gjorde en grym insats i målet. Johanna Forsmark var bäst av utespelarna.

Clemensnäs IF – Klutmarks IF 5-1(2-0)
Målen: Clemens:
Stina Strandberg 3, Veronica Andersson, Sandra Hellgren, Klutmark: Therese Öhman
Matchen:
När Clemensnäs tog ledningen efter 17 minuter när Veronica Andersson höll sig framme på en hörna blev det snabbt tunga huvuden i Klutmark. Hemmalaget förde matchen och spelade bra matchen genom. Värmen störde spelet och tunga ben gjorde att tempot blev lågt. Josefin Andersson orkade springa mest och var planens gigant tillsammans med tremålsskytten Stina Strandberg. Isabell Palm, född 1995, var också bra.

Myckle IK – Mariehem FF 0-5(0-1)
Målen:
Maja Bolin, Evelina Laine Stenberg, Jenny Brännlund, Sofia Jonsson, Lina Vikner.
Matchen:
Myckle hade en tuff drabbning på Rickvalla i helgen då topplaget Mariehem kom på besök. Som väntat så blev det en för svår nöt att knäcka. Hemmalaget orkade i en halvlek då man gjorde det riktigt bra, men när det blev orken som skulle avgöra så blev en klar seger för gästerna. I den andra halvleken så sprang Mariehem ifrån och gjorde hela fyra mål. Evelina Laine Stenberg gjorde sin första match på 1,5 år sen hon dragits med en besvärlig knäskada. En viktig förstärkning då Josefin Gardeström var borta.

Betsele IF – Burträsk FF 2-1(1-0)
Målen: Betsele:
Amanda Sjöberg, Hanna Sandström, Burträsk: Charlotta Larsson.
Matchen:
Burträsk var långt från nöjda med lördagens match efter att ha blivit lurade på segern av ett frenetiskt kämpande Betsele. Hemmalaget fick aldrig spelet att stämma, men hade marginalerna på sin sida hela matchen. Gästerna hade flera bra chanser. Den bästa hade Josefin Hedström då hon missade ett friläge i den första halvleken, men istället blev det mål åt andra hållet. I den andra halvleken utökade hemmalaget ledningen och såg ut att gå mot en enkel seger innan Charlotta Larsson reducerade. Hemmalaget höll undan och vann till slut. Elin Backman, mittback i Burträsk, var bäst på plan.

Sörböle FF – Sandåkerns SK 1-3 (0-2)
Målen: Sörböle:
Moa Nordin,Sandåkern: Linnea Lundgren 2, Angelina Eriksson
Matchen:
Sandåkern kom ut från start och satte sin prägel på matchen genom att göra två snabba mål efter en dryg halvtimme. I den andra avgjorde Linnea Lundgren då hon gjorde sitt sjätte frisparksmål för säsongen(!). Lundgrens högerfot har blivit ett viktigt vapen för Sandåkern och matchen var vunnen. Sörböle fick ett tröstmål då man tilldömdes en straff bara minuten efter Lundgrens frispark. Johanna Nyman var planens bäste tillsammans med Tina Törnqvist. Sörböle hade det riktigt tungt och vill helst glömma matchen.

Flurkmarks IF – Morön BK 1-2(1-1)
Målen: Flurkmark:
Nina Roukus (straff), Morön: Ida Söderström, Evelina Pallin.
Matchen:
Värmen var den största skrämselfaktor i samtliga matcher i helgen. Men i Flurkmark var den så krävande att lagen fick ta vattenpauser för att inte knäckas av värmen. Men det spelades lite fotboll också. Morön höll, som väntat, i bollen och styrde det mesta genom att trilla boll på vanligt vis. Ida Söderström gav gästerna ledningen i den första halvleken efter att hennes skott styrts in via en arm. Flurkmark kvitterade innan paus och tog stundtals över. Gästerna slutade springa och det blev spännande. Men i den andra halvleken avgjorde Evelina Pallin till Moröns fördel och poängen åkte med till Skellefteå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *