Flurkmark bortdömda från toppstridenMorön BK – Sörböle SK 7-2 (3-1)
Målen: Morön:
Alexandra Austvik 2, Julia Lindberg, Anna Berggren, Lisa Ekström, Stina Höglund, Malin Nilsson, Sörböle: Melina Lycksell 2.
Matchen:
Skellefteåderbyt mellan Morön och Sörböle förväntades bli en riktigt jämn tillställning. Ett ungt och inspirerat Sörböle hoppades kunna rubba en av seriens giganter, men den drömmen blev inte långvarig. Mycket kamp gjorde att hemmaspelarnas rutin och styrka blev avgörande. Inte blev det bättre efter att hemmalaget gjort tre relativt enkla mål i den första halvleken. Ett lag strålade av självförtroende – ett annat fick hängskallar som nästan tog i backen. Gissa vilka? Sörböle orkade bara inte hålla jämna steg med giganterna. Melina Lycksell var den enda som lämnade med hedern i behåll och Malin Nilsson i hemmalaget var bäst på plan.

Burträsk FF – Flurkmarks IK 2-1 (1-0)
Målen: Burträsk:
Julia Skoglund, Paulina Larsson, Flurkmark: Anna Burström
Matchen:
Flurkmark såg ut att kunna haka på i toppstriden då Isabella Fredriksson kom högst i straffområdet och nickade in ledningsmålet för gästerna – trodde dem. Domaren hade blåst för en osynlig situation och irritationen spred sig hos gästerna. Och inte blev det bättre då Julia Skoglund gjorde 1-0 på en, enligt Flurkmarkslägret, solklar offsidesituation. Gästerna kom ikapp genom Anna Burström. Men vad hjälpte det. På stopptid fick Paulina Larsson chansen att avgöra och gjorde inga misstag. 2-1 till Burträsk och matchen höll på att balla ur. Gästerna var rasande och domaren tycktes inte veta något. Viktiga poäng förlorade för Flurkmark – är man borta från toppstriden nu?

Mariehem FF – Betsele IF 7-0 (4-0)
Målen: Mariehem:
Josefin Gardeström 2, Linn Furberg 2, Sofia Jonsson, Sofia Johansson, Mariana Nygren.
Matchen:
Amanda Mårtensson fick hålla nollan återigen då Betsele gästade Mariehem på onsdagskvällen. Gästerna hade problem med tempot och klarade inte att hänga med i Mariehems passningsspel redan från start. Matchen var ett enda långt spel mot ett mål där Mariehemstjejerna ville visa Flurkmark och Morön att de två kommande matcherna kommer bli tuffa. De tre topplagen möts inom två veckor och redan då vet vi nog vem seriesegraren kommer att bli. En sak som är säker – Mariehem har hittat formen. Linn Furberg var bäst på plan från sin vänsterkant och fick titulera det med att göra två mål.

Klutmarks IF – Myckle IK 1-1 (1-0)
Målen: Klutmark:
Lisa Linderborg, Myckle: Linnea Gabrielsson.
Matchen:
Klutmark och Myckle har allt annat än öst in mål i serien såhär långt. Inte mycket talade för en målrik tillställning på Brännvalla. Och målsnålt blev det. Klutmark dominerade spelet fullständigt mot ett ängsligt och stressat Myckle. Efter 20 minuter var det bara ett lag kvar på planen och hade Therese Öhman bara förvaltat något av sina frilägen hade det blivit en enkel seger för hemmalaget, men återigen är det oförmågan att göra mål som grinar illa för Klutmark. Myckle, var enligt tränarens enga ord ”bedrövligt dåliga”. Julia Hedlund, Johanna Öhman och Anna Andersson får godkänt i hemmalaget och plus även till Frida Bergkvist och Anna Hettinger i Myckle.

Kågedalens AIF – Clemensnäs IF 2-3 (1-3)
Målen: Kågedalen:
Sanna Lundmark 2, Clemensnäs: Stina Strandberg 2, Anna Nordahl.
Matchen:
Kågedalen inledde matchen bra och gjorde en bra första halvlek. Trots det gick ett seg startat Clemensnäs till pausvila med en tvåmålsledning efter att man använt sig av sitt bästa vapen – sina anfallare. Anna Nordahl och Stina Strandberg är ett ständigt hot mot Kaifs backlinje. Men hemmalaget gjorde det bra trots att Clemensnäs gjorde en av sina bästa halvlekar för säsongen. I den andra tog hemmalaget över och reducerade efter att Sanna Lundmark gjort sitt andra mål för kvällen. Gästerna höll dock undan och var väldigt nöjda med segern. Andra bullar var det i ett djupt besviket Kaifläger. Trots detta gjorde båda lagen bra matcher och kan ta med sig en positiv halvlek vardera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *