Joakim avgjorde seriefinalen

Vilhelmina – Betsele 2-9 (0-2)
Vilhelmina:
Markus Lejon, Miquel Ramirez, Betsele: Rickard Eriksson 6, Moutasem Abtah 2, Misbah Abtah.
Matchen:
Vilhelmina, var aningen oväntat, det starkare laget i matchinledningen och skapade en del farligheter på ett förbryllat Betsele. Men gästerna kom igen, trots att man inte gjorde någon bra första halvlek. Effektiviteten fanns hos gästerna och det blev avgörande i en match med två anfallsinriktade lag. Men Betsele har något som Vilhelmina inte har – ett fungerande försvarsspel. Gästerna rann iväg ordentligt i den andra halvleken och Rickard Eriksson fick bevisa vilken målskytt han är. Sex mål från den snabbe anfallaren är minst sagt imponerande. Alexander Lindahl var bra som mittback – kanske hade Vilhelmina behövt just honom.

Bureå IF– Robertsfors BK 6-1 (2-1)
Målen: Bureå:
Johan Hellström 2, Nicklas Kauppi, Dante Nordström, Johan Wahlberg, Carl Almgren, Robertsfors: Andreas Karlsson.
Matchen:
Bureå gjorde sin bästa match för säsongen i den viktiga matchen, på vad tränaren Fredrik Asplund valt att kalla klättringen (i tabellen), mot Robertsfors. Hemmalaget kom ut från start med en blåslampa bakom sig och skapade chanser nog att sånär skapa tennissiffror redan i paus. Ledningen var bara ett mål stor då pausvilan kom och oron efter paus gjorde att Robertsfors kom in i matchen. Men efter en kvart av fördel för gästerna avgjorde hemmalaget genom att göra två snabba mål. Johan Hellström hade lekstuga hela matchen och Johan Wahlberg blir bara bättre och bättre för varje match som går. Kanske har vinden vänt i Bureå inför helgens livsviktiga match mot Vilhelmina.

Medle SK – Sunnanå SK 1-4 (1-2)
Målen: Medle:
John Lindblad, Sunnanå: Alexander Brinkmann 2, Viktor Ledin, Rashed Mohammed Anwar.
Matchen:
Att solen i ögonen skulle bli ett problem hade nog inte Sunnanåtränaren Göran Hallberg räknat med. Men i matchinledningen var Medle, med solen i ryggen, det bättre laget och inledde även målskyttet då John Lindblad fick på en kanon från distans som seglade in. Vackert och efterlängtat för Medles egna pådrivare. Men efter att Sunnanå först kvitterat och sedan tagit ledningen just innan paus vart det tungt för hemmalaget. Sunnanå ökade takten – och framför allt Alexander Brinkmann. Tvåmålsskytten dominerade stort och var planens bästa spelare i en komfortabel seger för Sunnanå. Jimmy Antonsson gjorde även en stabil debut.

Lycksele IF – Malå IF 1-3 (1-1)
Målen: Lycksele:
Daniel Bengtsson, Malå: Joakim Johansson 3.
Matchen:
Seriens bästa försvar har släppt in sju mål på två matcher. Något som står klart är att Lycksele IF inte börjat höstsäsongen som man hoppats. Onsdagens raka seriefinal blev likväl ingen rolig historia för Lyckseleborna. Trots det så tog laget ledningen efter sju minuters spel då Daniel Bengtsson nådde högst på en hörna. Men innan paussignalen hade gått hade matchens kung presenterat sig. Joakim Johansson gjorde sitt första av tre mål och vann matchen på egen hand till Malås fördel. Tack vare hans mål leder Malå nu serien med fyra poäng. Lycksele däremot tappar mark i racet mot lokalkollegan Betsele och har nu bara två poäng till godo. Hemmalagets Anders Brännlund dominerade mittfältet och ska ha beröm.

Mjövallen BK – Drängsmark/Ostvik IF 5-1 (2-0)
Målen: Mjövallen:
Nicklas Stadig 2, Emil Lindmark, Anders Ahlberg, Andreas Stadig, Drängsmark: Jonas Lindgren.
Matchen:
Hösten brukar vara Mjövallens styrka. Laget har flera gånger avancerat efter sommaren, men i år har det gått tungt. Fem raka förluster har varit resultatet den senaste tiden, men mot Drängsmark kom vändningen. Laget kom ut med fart och finess som inte skådats sen i våras. Laget dominerade den första halvleken och fick ta en förlösande seger i mittenstriden. Mängder av chanser mot en Drängsmarksförsvar utan Mikael Lindahl gjorde att man ofta hittade luckor. Markus Stenlund och Tobias Isberg var bra framåt medan Andreas Jonsson stoppade allt bakåt.


Rönnskär/Railcare – Bastuträsk IK 2-3 (2-0)
Målen: Rönnskär:
Ronny Sandström, Bastuträsk: Tobias Lundström, Jonas Johansson, Peter Renström.
Matchen:
När Ronny Sandström gjort sitt andra mål för matchen och Rönnskär fick gå till pausvila med en tvåmålsledning trodde nog många i hemmalaget att matchen var vunnen. Ivan Johanssons manskap hade andra tankar och stod för en imponerande vändning i den andra halvleken. Tobias Lundström, som visade gammal god division III form, reducerade till 2-1 innan Jonas Johansson kunde kvittera. Matchen var oviss, men Bastuträsk började ta över mer och mer. Simon Eriksson var bäst på planen, men matchvinnaren titulerades Peter Renström. Gästerna tog en skön seger efter att ha tappat sin segertränd i senaste matchen. Joakim Magnusson imponerade i målet.
Andra föll ihop, missade chanser. Skulle vunnit på dem. Peter Falkman och Joel Markstedth. Simon Eriksson bäst på plan. Joakim Magnusson klivet tillbaka i mål. Tobias Lundström bästa match i Bastutröjan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *