Södra bestulet på två poängSandåkerns SK – Södra Ungdom FF 1-1 (0-1)
Målen: Sandåkern:
Linnea Lundgren, Södra: Matilda Walmin.

Matchen:

Efter en målrik onsdagsomgång var det dags för veckans andra Umeåderby, den här gången mellan Sandåkern och Södra Ungdom. Efter matchen var det delade uppfattningar om matchbilden. Tränarna för respektive lag drog inte åt samma håll. Gästernas Mark McNeil var besviken över att ha blivit bestulen på två poäng i slutminuterna och hemmalagets Jörgen Sandström tyckte att lika var rättvist i och med att båda lagen haft lika svårt att skapa chanser.

Undertecknad hade ej möjlighet att avnjuta matchen från sidlinjen, men efter att korrespondenten på plats gett sin syn – kom följande matchbild fram.

Gästerna kom ut från start och startade sitt passningsspel omgående. Hemmalaget fick springa och jaga medan Sandra Lindqvist, Charlotta Forssen och Sandra Olofsson rullade boll. Matchens första mål kom i den första halvleken då Matilda Walmin höll sig framme och matchen såg ut att glida Sandåkern ur händerna. Men fy för den som ger sig tänkte hemmalaget och med bara en minut kvar att spela kom kvitteringen. Sandra Lindqvist drällde med bollen på mitten och Linnea Lundgren stal med sig en poäng. Tina Törnqvist och Linnea Lundgren får beröm efter matchen.

6 kommentarer

  1. SSK:s småtjejer generellt mycket bollskickligare och med en mittback som var totalt överlägsen. Ett par år till (och 10 kg till i snitt) så pissar dom på Södra.

  2. Värt att nämna till ovanstående kommentar kan vara att södratjejerna då också har växt på sig och förmodligen blivit ännu bollskickligare och tyngre. Generellt bollskickligare, kanske det men som vi alla vet så handlar fotboll om så mycket mer än att vara bollskicklig och det visade södra att man var snäppet bättre på. Men visst att sandåkern är pågång med sitt unga lag och det är kul. Men fortfarande är södra nivån bättre och blev igår som rubriken lyder bestulna på två poäng.

  3. 10 kg till på några av Södra-tjejerna tror jag inte ens Mark vill se, he, he.
    Som jag uppfattade matchen var oavgjort helt rättvist men så är man ju rödängare!!
    Lycka till. Hoppas ni inte försöker värva sönder SSK:s lovande lag till nästa säsong.

  4. Varför envisas du med att lägga in alla matchrapporter i bloggen? Där vill jag se vettiga blogginlägg, inga jävla matchrapporter från damtrean eller norrfyran!

  5. Någonting som kan vara värt och roligt att veta angående matchen var att Umeå Södra inte hade någon ordinarie målvakt som vaktade målet.. Utespelaren Jennifer Boman, utan målvakts träning eller tidigare erfarenhet av målvakt, skötte sig alldeles utmärkt och siffrorna hade kunnat blivit större till Sandåkers fördel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *