Lördagens länsfotboll

Jag anlände till Stantorsvallen i Robertsfors, klädd för fel väder, och fick istället för en kommentar om valet av kortbyxor höra en ramsa om godis i Liverpool. Det var en Sheffield Wednesday-supporter som ville prata om The Suns mediala hantering av katastrofen på Hillsborough och jag var inte sen att trivas i Robertsfors. Kan väl vara värt att nämna, för de som inte vet det, att jag har varit trogen Liverpool FC så länge jag kan minnas och har en tatuering på vänster handled med bokstäverna Y.N.W.A (You´ll never walk alone) – därav ramsan. Vackert välkomnande och det tackar jag för.

Nog med kuriosa. Det spelades ju faktiskt en match också. Robertsfors kom ut med raka ryggar trots en tung förlust i den 95:e minuten mot Luleå senast. Men de raka ryggarna förvandlades till rädda hundar då gästande Ersboda tog ledningen i den sjätte minuten genom lagkaptenen Johan Nordell. Hemmalaget tappade tempot och slog bort passningar på rullande band. Laget såg helt enkelt ut att ha gett innan Jimmy Bergström bröt sig lös på vänsterkanten och skickade upp en projektil i det bortre krysset.

Förvandlingen därefter var häpnadsväckande. Robertsfors började vinna boll, röra på benen och hitta passningarna man tidigare bara slog bort i all ängslighet – Ersboda var skakat. Åtta minuter senare tilldömdes hemmalaget en straff efter att en Ersbodaspelare tagit bollen med handen. Gästerna blev rasande över straffen och menade att handen var intill kroppen. Jag satt över 50 meter från situationen och var bara glad över att slippa vara domare över situationen. Joel Burström gjorde vad han skulle och RIK hade vänt matchen. Fredrik Fjällström Winka satte slutresultatet 3-1 i den 89:e minuten och tog därmed Robertsfors från jumboplatsen på Tegs bekostnad. Bäst på plan: Jimmy Bergström.

Efter matchen fick domaren Roland Adelsson höra ett och annat om straffen. Kommentera gärna din åsikt om situationen.

***

Leo Englund har hittat målet efter sommarlovet. En mållös vår är över – något Samir Kanlic och Claes Grenholm garenterat är nöjda över med tanke på att alternativen till Leo är få. 2-6 seger nere i Härnösand i dag och kanske kan FF återuppta jakten på seriesegern. Fredrik Hillergren, Krister Andersson och Goran Zdravkov var namnen på resterande målskyttar.

***

Morön BK har det fortsatt tungt i trean. I dag blev det ytterligare en förlust efter den tragiska busskraschen. Linus Lindström blev enda målskytt i 1-3 förlusten mot Notviken och fallet i tallen verkar bottenlöst. Förlusterna känns såklart, men är egentligen väldigt betydelselösa med tanke på omständigheterna. Morön spelar i trean även nästa säsong och då kommer laget visa upp en enad front som kommer bli svårslagen. Skadeläget börjar i alla fall att ljusna något – för att hitta något positivt.

***

I norrfyran har Betseles Rickard Eriksson hittat målformen. Åtta mål på två matcher är få förunnat. Dessutom har hans lag kommit igång på allvar och kan komma att gå en hård match med Malå och Lycksele i seriens slutspurt.

***

Ett annat lag som hittat formen är Bureå IF. Två raka segrar efter utlovande av tränaren Fredrik Asplund att vändningen skulle komma. 8-0 idag mot stackars Vilhelmina. Laget har dessutom kommit underfund med att Johan Lindgren och Niklas Kauppi inte ska spela tillsammans på mitten och därför förpassat den förstnämde till mittback. Mittfältet har därför fyllts på med Johan Wahlberg som bara blir bättre och bättre. Tillsammans med Johan Hellström är han en stor anledning till Bureå nyvunna vinstform.

***

Sitter och tittar på poesi framfört av ett lag från Katalonien. Helt absurt vilket lag Barcelona har på papperet. Spelet är för den skull inte så pjåkigt det heller.

***

Vill du läsa mer fotboll så rekommenderar jag att du går in på sportsidan och läser om de övriga matcherna i tvåan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *