En tung söndag

Just nu går meningarna varma på forum, i kommentarsfält och på diverse gästböcker. Temat? Umeå FC förstås.

För egen del ser jag det inte som en katastrof att Umeå FC inte går upp redan i år. Då det verkar ha varit ytterst svalt med intresse för exempelvis Persson, Lundström, Chennoufi och Sjöström under sommaren så kanske Stuart Gibson får behålla samma manskap i ett år till.

Man ska faktiskt komma ihåg Rom byggdes inte över en natt och den gode engelsmannen har förmodligen tankar och idéer som ännu inte hunnit sätta sig riktigt.

En försäsong och en säsong till och det kan bli åka av om Gibson får behålla stommen (vilket allt talar för).

Men som jag skriver i krönikan i tidningen och på webben är det för mig ett fiasko. Inte att man faktiskt inte tar steget upp utan att man blir struken från toppen såpass tidigt. På pappret har UFC trots allt ett av seriens starkaste lag med toppar i skyttekungen Danny Persson, seriens bästa målvakt Vladimir Sudar och seriens utan tvekan mest meriterade, Robert Mambo Mumba (som förvisso varit en hel del men i går mot Hammarby visade noll och nada).

Kanske beror det på att Umeå är världens torraste idrottsstad och mina förhoppningar på Umeå FC var lite för höga?

Skulle UFC göra en magisk resa de sista nio matcher och ändå beblanda sig i toppstriden är jag den första att gratulera. Umeå behöver det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *