Lag som letar formen

En lördagsförmiddag som denna börjar vi med att blicka bakåt. Umedalen och Robertsfors gjorde upp på en kall och grå fredagskväll. Spelet var en redig mix av det onda och goda, om man vill hård dra matchen. Riktiga anfall med mycket fart varvades med oförklariga felpassningar.

Det var en kväll där precis allting pekade mot ett mål åt något håll men där vi ändå lämnades utan. Jättechanser åt båda hållen.
– De lag som hade gjort första målet hade vunnit det här, sa UIF-tränaren Torbjörn Nordström.

Sett ”Robban” ett antal gånger den här säsongen och har varje match blivit lika imponerad av Patrik Forsgren. I mitt tycke bäst i RIK i går.

Intressanta taktiska uppställningar var det också. Umedalens 4-2-3-1 mot Robertsfors 4-1-2-2-1, så såg det iaf ut från läktarhåll, med Fredrik Fjällström Winka längst fram.

ooo

Umeå IK letar formen mot Kristiansstad. Linköpingsmatchen är glömd och nu kanske publiken får återse CL-hjälten Hanna Pettersson, som är tillbaka från skada. Anfallaren inleder dock på bänken.

UIK-försvaret får bekänna färg när U20-stjärnan Antonia Göransson gör sin sista match innan flytten till Hamburg.

ooo

Umeå FC? Kapten Sjöström fortsatt skadad, Timothy McNeil har fått en muskelbristning i låret (tror jag det var) och Wennebro spelar med IFK Umeå. Andreas Utterhall har som bekant lämnat truppen.

Med Sjöström skadad lär det väl bli Janne Jonsson och Jesper Törnqvist som bildar mittlås med Jonas Nilsson till höger och Hampus Wallgren till vänster.

Sedan kan ju Robert Mambo Mumba bli ett alternativ i mittbacksrollen.

Varför Utterhall lämnar truppen kan väl alla läsa mellan raderna?

Frågan är huruvida transferfönstret påverkar division II-lagen? Annars kanske vi får se Utterhall där, alternativt i något division IV-lag.

ooo

Teg-Ersboda på Tegstunet 15.00.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *