Ändrad dom

3 september 1967. Sverige genomför högertrafikomläggningen. 3 september 2010. Platsen som högerback i det svenska landslaget är oviss. Umeåsonen Mikael Lustig mot Eskilstunasonen Sebastian Larsson. Vem som tar platsen? Svaret får vi vid lunchtid.

Såg att Sebastian Larsson beskrevs som oprövad som högerback. Räcker det inte att man spelat högerback i både Premier League och landslaget?

Birminghamspelaren spelar nog hellre, oavsett position, än sitter på bänken. Det har han ju också hävdat med bestämdhet i intervjuer.

Larsson är väl egentligen spelaren som hamnat mest i kläm av det nya spelsystemet. Han är mer än traditionell yttermittfältare än det flankspelare i ett 4-2-3-1 system kräver. Och på innermittfältet är det ju knivskarp konkurrens.

Jag hoppas att Hamrén redan nu väljer att skola in den naturliga ytterbacken Lustig ytterligare. Vad jag tror att Hamrén gör och vad jag hade gjort? Valt Larsson i den här matchen och spelat Lustig mot San Marino på tisdag.

ooo

Domaren Johan Öhman har ju nu sagt att rasistiska tillmälen inte skreks mot Mariehems Bojang. Det var ju: apljud. Och som han säger i Nsd:
– Det är svårt att tolka det på annat sätt än att det är rasistiskt, i alla fall för mig.

Kommentar överflödig.

ooo

Umedalen klev i går på tåget bort från bottenstriden. Revansch togs för 2-5 förlusten hemma mot Mariehem. 1-0 efter mål av Simon Mårtenssom.

Bottenstriden 4 1/2 omgångar kvar.

Älgarna                 20
IFK Härnösand   19
——————
Mariehem SK      16
——————
Robertsfors IK    15
Tegs SK                 11

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *