Positiva vindar på Skogsvallen

Moröns damer vann över Kågedalens AIF i lördags och blev därmed klara för spel i division II nästa säsong. Lillasyster till a-laget, Morön City, vann även dem. De gjorde en stark match då de gjorde slarvsylta av Mjövallen hemma på Skogsvallen – vilket säkerställde deras avancemang i seriesystemet och skapar någon form av realism i Skellefteås damfotboll.

Föreningen gjorde inför säsongen en satsning för att till säsongen 2013 vara tillbaka i division I. Steget att ta in Björn Israelsson, Lennart Larsson och Stefan Ekström i tränarstaben blev ett lyckat drag och nu har Israelsson medelat att han stannar ytterligare ett år i laget. Ett stort steg för att göra verklighet av planen på 2013.

Skellefteåfotbollen är i ett desperat behov att ha ett lag i ettan för att skapa ett mindre glapp mellan Sunnanå och dess samarbetsklubbar. F17-laget i SSK är ett bra steg för damfotbollens framtid i staden, men det absolut viktigaste i hela den här frågan är inte Moröns avancemang utan att Sunnanå klarar sig kvar i damallsvenskan.

Men om vi håller oss på frågan om Morön och deras succé i helgen. Att laget går upp i tvåan gör att man kan återuppta samarbetet med Sunnanå och därav sätta i verket det utlåningsavtal som tidigare gällt mellan klubbarna, men som föll i stöpet då Morön förra säsongen åkte ner i trean.

Hur som helst så är det en viktig dag för Skellefteåfotbollen. Dessutom positivt för en förening som haft ett år där fotbollen, ofrivilligt, kommit i andra hand efter tragedier man inte kan påverka. Positiva vindar blåser i alla fall på Skogsvallen och dessutom har laget chansen att få ytterligare två lag med stora chanser att klättra i seriesystemet då både Morön och Morön City – på herrsidan – ligger på angelägen mark för att ta klivet upp. Och vi vet alla att ju högre upp man är – ju mer blåser det. Positiva vindar där uppe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *