Krossen

Det säger svisch och svusch så är veckan förbi. Redan är det torsdag och vi har en intetsägande helg framför oss, åtminstone sportmässigt. Det finns ju andra val…

U23-landslaget träningsspelade i går mot Finland B. Matchen slutade 2-2 och UIK-duon Emmelie Konradsson och Pernilla Nordlund (för Finland) samt Sunnanå-duon Linda Fransson och Josefin Johansson fick samtliga känna på gräset och lädret. Sofia Jakobsson och Emma Berglund var ju tidigare i veckan tvungna att tacka nej på grund av sjukdom.

Umeå FC ställer till med fri entré när Dalkurd FF kommer på besök på lördag. Ungefär samtidigt premiärspelar Björklöven och Skellefteå AIK möter Luleå i elitserien. Upplagt för krock och lite publik med andra ord.

Umeå IK möter AIK på söndag. Det blev förlust 1-0 hemma i en minst sagt händelsefattig historia.

ooo

Nåväl. Mellan alla rader om länsfotbollen, Umeå FC, Umeå IK och U23-landslag måste vi ju klämma in något om Champions League-fotbollen som spelats i veckan. Jag hyser vissa känslor för FC Bayern München och i går besegrade man Roma med 2-0. Tysklands förbundskapten ”Jogi” Löw satt på läktaren och mös förhoppningsvis då Bayern M spelar mycket likt hans landslag.

Skillnaden? Kroos tog i går inte lika många djupledslöpningar som Özil och Mark van Bommel är inte i närheten av Sami Khediras löpkapacitet.

Sättet som man spelar fotboll på, med mycket bollrullande och när tillfälle ges snabba omställningar, är för mig ett föredöme i den internationella fotbollen.

Att Zlatan gjorde mål? Äsch.

FOTO: Scanpix

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *