Dubbla länssegrare i dag


Malå IF kunde vinna över ett försvagat Bureå IF med hela 7-1 i dag, med Ola Vänstedt i första led. Tremålsskytten förpassade Betsele IF till kvalplats för division III, detta trots att Betsele vann med 7-3 över Bastuträsk. Rickard Eriksson gjorde fem mål och kan ha gjort en hel del omkastningar i VF-coachens sista omgång. Fotbollsbloggen och VF-sporten säger grattis till Malå IF i alla fall. Bastuträsk SK åker därmed ur division IV.

***

Ytterligare ett stort grattis går till Morön BK som i dag vann division III Norra och är klara för spel i division II kommande säsong. Laget vann borta mot ASSI IF med 1-3 efter mål av Olof Ringqvist, Sebastian Stenvall och Alexander Nygren. Laget tar nu klivet upp i tvåan – så efterlängtat av klubben – men trots det verkar man inte få möta Skellefteå FF.

***

Jag ska inte lägga in någon form av jinx och inget är klart innan man spelat om saken. Men med en omgång kvar att spela har laget bara en seger över Älgarna kvar innan man är tillbaka i division I. Laget har gjort en fantastisk säsong och gått betydligt bättre än vad även undertecknad hade förväntat sig. Med värvningar från, så långt ner i seriesystemet som division V, har laget verkligen gjort det bra.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *