Dags för Lundgren att bekänna färg

Hammarby IF DFF tog under måndagskvällen tre, ska vi säga minst sagt oväntade, poäng när man bortaslog Linköping med två mål emot ett. Detta var nog det absolut värsta som kunde hända för Krister Lundgren och hela Sunnanå SK. Detta betyder att Hammarby i dagsläget bara är två poäng bakom SSK med två matcher kvar att spela.

Ska vi kolla över de två kvarvarande omgångarna då:
Sunnanå har kvar att möta KIF Örebro DFF och Linköping FC, medan Bajen har kvar att möta Umeå IK och Kristianstads DFF.

Detta gör alltså att Sunnanå måste förlita sig på att Umeå IK slår Stockholmarna, men även att Kristianstad snor med tre poäng från Hammarby IP. Det första borde – i teorin bli verklighet – men att ett övermotiverat Hammarby ska misslyckas att besegra Kristianstad tror jag inte kommer att hända.

Alltså kommer Lundgrens SSK att måsta ta minst två poäng på de två kvarvarande matcherna – detta med tanke på lagets katastrofala målskillnad med bland annat 15 mer insläppta mål än jagande Hammarby – det kommer att bli en nagelbitande upplösning på damallsvenskan, och Sunnanås öde.

För att gå händelserna i förväg – vilket ni säkert märkt att jag har en förkärlek att göra – så betyder det här att Sunnanås prekära situation efter helgen blev, om möjligt, ännu värre. Inte nog med att laget varit i en påfrestande situation med Matilda Forslund, man har dessutom nästa säsong att tänka på – vare sig den kommer spelas i division I eller damallsvenskan.

Flera av dagens spelare riskerar att lämna laget. Bland annat Hanna Marklund, som för 39:e gången ska avsluta en karriär som ingen vill ska ta slut. Sandra Berggren lär knappast spela kommande säsong. Perpetua Nkwocha lär inte ha några problem att hitta en ny klubb – i alla fall om hon sköter sommarträningen till nästa år. Laget har dessutom en total generationsväxling att genomföra. Något som inte kommer bli enkelt, framför allt med tanke på hur laget bevisat bristen på kvalitetsspelare på mittfältet – redan i år. En målskytt måste hittas då Linda Fransson inte ännu tagit vara på de mängder av chanser hon haft under säsongen och att Martina Sandström inte ännu fyllt allsvenska skorna till fullo – något som undertecknad ändå förutspått att hon, inom en snar framtid, lär göra.

Det är en minst sagt prekär situation som Sunnanå befinner sig i och nu gäller det att kämpa för sin överlevnad. Fotbollen i Skellefteå har haft en strålande helg med mängder av framgångar på herrsidan – låt inte det här förstöra fotbollsåret 2010. Sunnanå – nu är det dags att bekänna färg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *