Silly season börjar närma sig

Sollefteås hårdföre engelska mittback, Tom Burgin, var tidigare under säsongen och tränade med Umeå FC. Men 19-åringen lyckades inte spela till sig något intresse. Han blev även nobbad av både Östersund och Hammarby TFF. Istället har Burgin skrivit på ett nytt kontrakt med Sollefteå.

Det har ni en liten teaser på Silly Season som kommer. En spännande tid som kommer skildras i den mycket populära FOTBOLLSHÖRNAN som VF-sporten lanserar inom kort.

Har du hört, sett eller rent av vet något i silly season-väg? Tveka inte. Maila mig, Ruuth, Lars Lindberg eller helt enkelt [email protected].

ooo

Umeå FC är intresserade av Robertsfors Joel Burström. Han är också precis vad UFC behöver, en härligt offensiv ytterback. Det är bara att hoppas att han vill själv. Han är en spelare som skulle förstärka laget.

Samma sak kan man inte säga om de nio spelare som enligt vk nu ska provträna med Umeå FC. Men det är förstås helt rätt att låta dem träna och få känna på UFC-miljön.

En spelare man kan tycka att UFC också borde titta närmare på är Skellefteå FF:s mittback Olov Bergqvist. UFC behöver som bekant försvarsspelare.

Någon riktig yttermittfältare borde också vara på tapeten. Johan Larsson och i viss mån Timothy McNeil räcker inte om man spelar 4-4-2. Kanske att Carl-Pettersson Lif är något att testa?

ooo

Umeå IK ser ut att värva Chukwudi. Nästa säsong har man alltså Rita Chikwelu och Ogonna Chukwudi. Tunga efternamn.

ooo

Här intervjuas Mikael Lustig om livet i Trondheim.

5 kommentarer

  1. Inte helt uppdaterad Bålfors? CPL har ”testat” i UFC i snart två år. Räckte inte ens till i bottengänget Teg. Om några år kanske?

    Vissa av dom som ”provtränat” i höst är ju rena skämten. UFC – läs Gibson – tappar respekten hos de närliggande klubbarna genom att ha så jävla dålig koll. Påminner om när Blomqvist kallade killar som lagt av med fotbollen till länslagsläger!

  2. Jag menade att man skulle testa ”CPL” som yttermittfältare. Att han har kontrakt med Umeå FC och har tränat med dem ett längre tag är jag väl medveten om. Han är kvick och teknisk och en djupledslöpare. Kanske inte räcker till som forri men ytter? I division II räcker han definitivt till.

  3. Lif Platsar absolut i teg, dom matcher han ej varit med i höst har han dragits med en ryggskada som stoppat han från spel, och med Lifs kvickhet och teknik tror jag att han skulle kunna skapa oreda för många ytterbackar om han fick chansen, han har en förmåga att kunna anpassa sitt spel efter motståndet, Tex. när han spelade dm-final IFK UMEÅ- ERSBODA, för två år sedan då han spelade i div 4. jag håller med bålfors resonemang med att de kanske inte är så dumt att testa Lif som yttermitt.

  4. Ja om man börjar hänvisa till 2 år gamla DM-matcher så är det väl bara pinsamt. Inget ont om CPL men inget för UFC ännu vare sig fysiskt eller psykiskt!

  5. aa precis, fast nu har han haft en knackig säsong med skador samt oflyt, ska man dra slutsatsen då att han inte duger? han har ju trots allt levererat alla säsonger tidigare från han börjat med fotboll (set honom sedan barnsben) så jag säger varför skulle han inte kunna utvecklas och ta klivet nästa år? ge han en ärlig chans, på försäsongen inför denna säsong när dom var i finland var han bäste spelare när dom mötte finska laget, fast iofs vad vet jag, jag kollar ju på gamla meriter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *