Årets första fotbollshörna

Allsvenska Djurgården vill se mer av Skellefteå FF-mittfältare.
Mariehem SK-trio tränar med Umeå IK.
Sandvik hoppas på amerikanen inför division III-äventyret.
Det är några av godbitarna som årets första Fotbollshörna bjuder på!

Vi börjar med lite nytt från Umeå IK och Sunnanå SK.
Mariehems duo Fanny Hjelm och Betselefostrade Isabell Rönnmark har tränat med Umeå IK. Enligt uppgift har offensivt skickliga mittfältaren Hjelm imponerat stort.  Även den notoriska MSK-målskytten Marielle Sikström är i högsta grad aktuell för Umeå IK.
ooo
I lördags åkte Sunnanå SK ur damallsvenskan. Men redan innan ödesmatchen mot Linköping skrev den nigerianska stjärnan Perpetua Nkwocha på ett nytt kontrakt med SSK.
Emelie Marklund, Karolina Rosendahl, Martina Sandström och Elin Johansson är de andra spelarna som i dagsläget har kontrakt med Sunnanå över kommande säsong.
Sunnanå kommer höra sig för med målvakten Barbara, hur det blir i slutändan är oklart. Klart är däremot att talangfulla duon Nina Jakobsson och Melina Lycksell från F17-laget erbjuds a-lagskontrakt.
I första hand vill Sunnanå ha Krister Lundgren som tränare nästa säsong.  Men samtidigt har man lagt ute krokar på andra håll om det inte löser sig med Lundgrens civila situation.

ooo
Sunnanås lagkapten Alexandra Nilsson kommer spela med Perth Glory i australiensiska ligan som pågår mellan november och februari.

ooo
Skellefteå FF:s Emil Lindblad Kernell svarade för en strålande säsong på sin defensiva innermittfältsposition. I förra veckan var han och provtränade med FF:s samarbetsklubb Djurgården, från söndag till torsdag. Och nu vill ”Järnkaminerna” se mer av den Mariehemsfostrade 21-åringen.
– Ja, som jag har förstått det vill de ha tillbaka mig för ytterligare provspel i början av november. Jag fick bra kritik av tränarna, säger FF-mittfältaren som funderar på att börja plugga till jurist.
– Ja, jag var väldigt inställd på det förut men nu har jag fått lite blodad tand och vill spela fotboll i den mån jag går. Om jag ska plugga har jag varit inställd på Uppsala och haft siktet inställt på Sirius, så jag är intresserad av dem men vet inte om de är intresserade av mig, säger han och skrattar.
Fortsatt spel i Skellefteå FF?
– Som det känns just nu vill jag hellre spela i en klubb högre upp, men de vill att jag ska vara kvar, vi får se.
ooo
Division IV-klubben Täfteå IK ser ut att ha Tomas Eklund vid tränarrodret även nästa säsong. Han letar dock en kollega då Daniel Häggmark är sugen att bara vara spelare nästa säsong.
ooo
Umedalens IF och Sandåkerns SK slår sig samman på damsidan. Gemensamma lag kommer finnas i division III, division IV och i F17-serien.
Vad lagen kommer heta och se ut är inte klart i dagsläget. Tränare för division III-laget blir Johan Karström, som tog över UIF:s damlag under säsongen.
ooo
Nyblivna division III-laget Sandviks IK ser ut att få behålla stora delen av truppen.
– Vi kommer få behålla stommen så det ser väldigt bra ut. Vi vill inte åka ut, vi vill etablera oss i trean. Men vi vill fortsätta satsa på skärgården. Tar vi in spelare ska det gå in i startelvan, säger Sandviks sportchef Anders Hägglund som även hoppas på amerikanen Jamal Neptune inför division III-äventyret.
– Han har åkt tillbaka till New York men vi hoppas att han återvänder.
ooo
Mer Sandvik. Föreningens damlag vann division IV-södra. Men huruvida man tackar ja till division III-platsen eller inte återstår att se. Spelartruppen är tunn.
ooo
Umeå FC-mittfältaren Olle Andersson, som gångna säsongen var utlånad till Ersboda SK, ska flytta till Århus, Danmark för att studera till läkare och Sasha Hakami som flyttar till Stockholm.
ooo
Lyckselesonen och Robertsfors IK-spelaren Fredrik Fjällström Winka är hett villebråd. Umedalens IF är väldigt intresserade av mittfältaren.
ooo
Umedalen är även intresserade av Sandåkerns mitt-fältare Adam Högdahl och förre UFC-målvakten Petter Augustsson.
ooo
Rikard Eriksson var med sina 30 mål en starkt bidragande orsak till Betseles avancemang till division III. Mycket talar för att Sorselesonen stannar i Betsele.
– Han lär få förfrågningar men både han och hans tjej har fått jobb här och de har nyss fått barn så jag tror inte de rör på sig, säger Betseles spelande tränare Thomas Strömgren, som själv hintar om en fortsättning.
– Vi vill förstärka på alla plan. Ledarsidan, spelar- och även sponsormässigt.

ooo
Tegstränaren och tidigare UFC-spelaren  Anders Wallerström är nu klar som ny tränare för Piteå IF:s herrlag. Kalixsonen kommer bilda tränartrio med Per Jensen och Johan Norberg.
ooo
”Kega” Isaksson har ett år kvar på sitt kontrakt med Morön BK:s herrlag och ämnar fullfölja det. Däremot är det oklart om assisterande tränaren Gunnar Hellgren åker med på division II-tåget.
ooo
Såväl Morön BK som Morön City vann sina respektive serier på damsidan. Det är sedan tidigare klart att tränartrion Björn Israelsson, Leif Larsson och Stefan Ekström fortsätter i BK medan Peter Lundberg, Ola Lindberg och Lina Hedlund blir Citys tränartrio kommande säsong.

ooo
Tränaren Andreas Bengtsson lämnar Mariehem FF:s damer efter sju framgångsrika säsonger.
– Vi har vunnit division III, division IV och division V så nu är det dags att någon annan tar vid, säger han som avböjt att träna Mariehem SK med Christer Oscarsson och Åke Strandgren.
Bengtsson lotsade dessutom Spöland Vännäs till serieseger i division IV västra.
– Jag har inte bestämt mig ännu för nästa säsong men jag räknar inte bort Spöland Vännäs, fortsätter han.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *