Länets skytteligavinnare

VF-sporten har i dagens pappertidning gått igenom länets samtliga skytteligavinnare på damsidan. Mycket läsning för den fotbollsintresserade.

Med 25 mål i division IV Västra blir det Frida Strandberg, Spöland Vännäs, som får motta priset Årets Skyttedrottning på VFF:s fotbollsgala. Tvåa var Sandåkerns frisparksspecialist Linnéa Lundgren, 23 mål, och trea Strandbergs anfallspartner Hanna Lie, 22 mål.

ooo

David Myrestam missar som bekant GIF Sundsvalls kvalavslutning. Hans muskelbristning gör att han redan nu börjat försäsongsträna.

ooo

Redan efter 1-2 hemma mot Hammarby TFF i höstsäsongens fjärde omgång skrev jag i en krönika om fiasko och Umeå FC i samma mening.

En sjundeplats och tre poäng ned till nedflyttningsstrecket talar väl i slutändan sitt tydliga språk?

Två säsonger i rad har Umeå FC slagit på stora trumman och hävdat att ”det här är säsongen när vi går upp”. Första säsongen var det obefogat men den gångna säsongen hade Gibson en bättre trupp än den som i spelade i superettan 2006.

Att degraderade Östersund hade ett högre publiksnitt än UFC är inget annat än ett bevis på Umeåbornas kräsna idrottsattityd.

ooo

Årets UFC:are måste bli Vladimir Sudar. Något annat finns inte på världskartan. Utan Sudars storspel hade det inte ens blivit en sjundeplats för UFC.

…målvaktsfantomen borde också bli utsedd till årets herrspelare på VFF:s fotbollsgala. Danny Persson vann visserligen skytteligan men Sudar var utan tvivel bästa spelaren i årets upplaga av Umeå FC.

8 kommentarer

  1. Jag skulle vilja läsa om Silly season som din första inlägg om fotbollshörnan. Väldigt intressant och spännande. Fast gärna kanske en update varje vecka eller nått. Det var så länge sen senast.//mårten

  2. Joakim Bålfors, jag tycker du är enastående. Men silly season är ju rykten, behöver ju inte vara sant. Skriv bara vad du tror eller har hört. För det är det som gör det hela så intressant. Vore kul om du skrev lite oftare bara.

  3. Vänliga ord. Tack!

    Det är tänkt att hörnan ska komma ut en gång i veckan.

    Grejen är att skriver man allt man hör och ser så finns det vissa andra tidningar som ser. Det ska ju vara VF-exklusivt.

  4. Jag har för mig att vf är väl den ända tidningen som lägger tid på silly season fotboll. Vad jag märker iaf. Senaste fotbollshörna var 21 oktober, det har gått en vecka nu bålfors. 😀 förlåt men jag är så taggad! Älskar silly season!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *