Den andra hörnan

Sunnanå SK jagar nyförvärv inför division I-säsongen. De har kontaktat Östersund DFF:s målvakt Heike Lippertz. Men hon är tveksam.
– Om Sunnanå hade varit kvar i allsvenskan hade det varit jätteintressant. Men nu när det bara är en division upp så tror jag att jag inte lämnar Östersund, säger division II-målvakten Lippertz till zport.se
ooo
Sunnanås forward Linda Fransson jagas av Piteå och KIF Örebro men har inte uteslutit en fortsättning i Sunnanå.
– Om det blir en satsning, säger Fransson som tillägger att hon ska fundera rejält så att hon tar rätt beslut.
ooo
Inlandets stora jojolag (mellan trean och fyran) under det 21 århundradet är Malå IF. Nästa säsong väntar division III igen. Laget letar ny tränare då Thomas Strömberg slutar. Tidigare tränaren Erik Lindblom, som jobbat som sportchef i Malå, är ett av namnen som nämns om ny tränare.
På spelarsidan hoppas Malå att alla fortsätter plus ett spetsförvärv i form av en hemvändare. Malå hoppas att Lars Wikberg, som har sina tre bröder i just Malå IF, lämnar Umedalens IF och ansluter till moderklubben igen. Chanserna bedöms som relativt goda.
ooo
Division II-laget Skellefteå FF har signat upp två spelare för kommande säsong. Det handlar om Anton Olofsson, som skrivit på ett tvåårskontrakt, och Fredrik Olofsson som båda bestämt sig för att fortsätta i klubben.
ooo
Förra Mariehem SK-forwarden Robin Arestav lämnade under sommaren division I-laget Hammarby TFF för norska Randers IL. Väl där gick det bra för laget som tog steget upp till Adecco-ligan (motsvarande superettan) men det blev sparsamt med speltid för Arestav. Han noterades för tre matcher i A-laget och noll mål, men däremot sex matcher och fem mål i B-laget. Mest troligt spelar han inte  i Randaberg nästa säsong.
– De sa att det var ganska trångt om plats i truppen till nästa säsong. Jag håller alla dörrar öppna, vi får se vad det blir, förklarar Arestav som nu är hemma i Umeå igen. Han kan tänka sig att bli kvar i stan.
– Jag håller alla dörrar inför nästa säsong, säger han.
ooo
Många rykte omger Ersbodatränaren Örjan Andersson som ännu inte bestämt sig för en fortsättning i division II-laget. På spelarsidan funderar forwardsduon Mattias Larsson och Christoffer Johansson funderar på att ansluta till Ersmark i fyran. Samtidigt har IFK Holmsund-fostrade Marcus Perjus ryktats vara på väg till division III-nykomlingen Sandviks IK, något som han dock dementerar på sitt eget sätt.
– Mitt hjärta är blått och vitt, mer behöver jag inte kommentera det ryktet, säger Perjus som dock vet inte vet om det blir fortsättning i Ersboda SK.
ooo
Inte heller Ersboda-anfallaren Daniel Larsson har bestämt sig om nästa säsong.
– Jag vill veta om det blir för satsning innan jag bestämmer mig, säger Larsson.
ooo
På tal om Ersmarks IK. Förre Umeå FC-mittfältaren David Lindgren är lite sugen på comeback och då ligger Ersmark nära till hands då han numera bor i byn.
ooo
Mathias Bergsdorf slutar som tränare i division IV-klubben Sörmjöle/Hörnefors. Ny tränare inte utsedd ännu.
ooo
Division III-laget Flurkmarks IK är ute med värvarhåven.
– Vi hoppas på Nina Gruffman från Umedalen och Helena Gruffman från Mariehem, säger Flurkmarks ”leading lady” Nina Roukus som även meddelar att Karin Byström kan återansluta till laget från Stockholm till nästa säsong.
ooo
Robertsfors IK har ännu inte gjort klart med tränarfrågan inför 2011 och den första division III-säsongen sedan 2000.
Ordföranden Eskil Holmström hoppas intensivt på att fjolårets duo Rainer Eskelinen och J-O Hemmervall stannar kvar.
– Trots att vi åkte ur tycker vi de har gjort ett bra jobb och hoppas att de vill fortsätta hos oss. Vi ska ta ett snack om framtiden nästa vecka,säger Holmström.
ooo
Umedalens herrtränare Torbjörn Nordström har kontrakt säsongen ut. Nästa säsong då?
– Jag har en förfrågan om att fortsätta i Umedalen. Sedan har jag fått en intresseförfrågan från Umeå Södra. Men säsongen har precis avslutats och vi får se hur det blir nästa säsong, säger Nordström till Fotbollshörnan.
ooo
Umeå FC har provkört sin ”Vinterakademi” under oktober månad. Nu är det klart med fortsättning. UFC kör specialträning två gånger per vecka för pojkar födda –97, –98 och –99. Ersmarkstränaren Daniel Bäckström är en av ledarna för Vinterakademin, tillsammans med UFC-tränaren Stuart Gibson.
ooo
Andreas Bengtsson har bestämt sig för att fortsätta som tränare för division III-nykomlingen Spöland Vännäs.
ooo
Umeå Södra har hört av sig till Mariehemsduon Amanda Andersson och Sanna Kullberg. Dessutom har Umedalens Jasmine Nejati har tränat med Södra under hösten och är även hon ett intressant namn.
ooo
Tränarduon i Bureå IF, Fredrik Asplund och Nils Wiklund, kommer inte att fortsätta som ledare kommande säsong. Wiklund väntar sitt andra barn och Asplund siktar in sig på spel i stället. Laget jagar Stefan Grenholm med blåslampa efter det att ex-Skellefteå FF-spelaren flyttat med sin sambo och barn till samhället.
ooo
Isak Pettersson, Mjövallen, och Pontus Olofsson, Norsjö, har tränat med Morön BK och sägs vara aktuella för ett kontrakt i det grön-vita division II-laget. Positiva besked för laget som riskerar att tappa mittbacken Jakob Fürstenhoff som annonserat att han kan lägga skorna på hyllan – något han i och för sig sagt flera gånger.
Johan Nordahl missar hela vårsäsongen –han är på resande fot. John Stighäll och Jonas Fällman har fått jobb i Barcelona och det är osäkert när de återvänder. Annars hoppas laget mycket på att Lennart “Lelle” Viklund kommer fortsätta även denna säsong. Viklund hoppade ju in efter att laget drabbats av skador efter den otäcka bussolyckan.
ooo
Betsele IF vill undvika bottenträsket i division III och ser över sin ledarsida. Tobias Ermebring från Mariehem FF:s herrar har kontaktats, han sitter i socialnämnden i Lycksele och därför vistas i trakten. På spelarsidan använde Thomas Strömgren sina kontakter i Stockholm. Klubben har kontaktat två spelare från 08-regionen som man hoppas på. En av dessa spenderade den gångna säsongen som proffsspelare i Finland.

TOMAS RUUTH/JOAKIM BÅLFORS

1 kommentarer

  1. Bra Joakim och Tomas! Snälla f0rtsäätt så här så kommer vi en bra silly season den här vintern i Umeå. vilket arbete ni har gjort!
    *applåderar*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *