Länskoll!


Västerbottens tjejer samt killar(födda 94) befinner sig just nu uppe i Luleå och Arcushallen för att spela slutspel i Cup kommunal(tjejernas) samt Cup Byggnads (killarnas).   Tar man sig vidare från slutspelet så ska semifinalerna spelas någon gång mellan 26 januari – 13 mars.

***
Jag tog mig ett snack med båda tränarna om hur matcherna hade sett ut och tjejerna som tyvärr förlorade med 2-1 spelade väldigt stirrigt och nervöst samtidigt som man nästan var övertända då man jagade boll mestadels av matchen utan resultat. Västerbotten såg stirriga samtidigt som Ångermand spelade väldigt enkelt med långa bollar och inget speciellt passningspel. – Dom (Ångermanland) gör det riktigt bra samtidigt som inte vi spelar det spel som vi vill och kan spela, konstaterade en lite besviken förbundsledare Erik Lindström. – Vi har otroligt revanchsugna tjejer efter en lång analys av matchen igår, och vi får hålla tummarna för Medelpad slår Ångermanland så vi har något att spela för imorgon. Extra beröm går till Simone Roosqvist Umeå Södra och Johanna Nyman UIK. målskytt Johanna Ekenberg 

Jag har personligen inte så jättebra koll på tjejernas lag men förra omgång då dom tog sig vidare var det också på håret så varför skulle dom inte kunna göra det igen? Jag tror och håller tummarna för dom!

Grupp,  Cup Kommunal
Ångermanland,
Medelpad,
Västerbotten
28/1 17:00 Västerbotten – Ångermanland 1-2
29/1 14:00 Ångermanland – Medelpad
30/1 12:00 Medelpad – Västerbotten

Killarnas match då,  Spelmässigt och chansmässigt var Västerbotten det bättre laget. Men matchen inleddes med ett böljande spel fram och tillbaka och man fick även 1-0 i baken. trots det så lyckas man ändå kvittera genom Moröspelaren Linus Marklund. Slutresultatet skrevs även det till 1-1 men det var defenitivt inte orättvist då Västerbottningarna borde ha vunnit med en eller två bollar. – Det är i alla fall skönt att vi har det i egna händer säger en relativt nöjd Mikael Högdahl trots att det lika gärna hade kunnat bli trepoäng! Bäst i Västerbotten var Umedalens Joakim Stigedahl och Sunnanås Mostafa Heydari.
Noterbart är att Västerbotten sedan vann på straffar, vilket betyder att om lagen hamnar på samma poäng så ”vinner”  man och tar sig vidare genom straffvinsten.

***

Västerbottens Killar har ett riktigt spännande lag då det finns en matchvinnare i samtliga spelare, man har visserligen en spelare som Edwin Ekholm som numera spelar i Brommapojkarna som är otroligt duktig, men även spelare som Linus Marklund Morön, som gjorde 1-1 målet och Mostafa Heydari som också utmärkte sig.

Det är riktigt viktigt för laget då flera spelare kan kliva fram och avgöra  och då snackar jag inte att man behöver göra mål, utan det kan lika gärna vara Joakim Stigedahl Umedalen som nu senast var en riktig klippa som mittback eller någon annan. Ibland fokucerar man för mycket på målskyttet och glömmer borta spelare sliter oerhört utan att dom omnämns. Men uppfattning som jag fått av killarnas lag är att det är otroligt jämnt och det finns en stjärna i varenda spelare!

Grupp, Cup Byggnads
Västerbotten
Jämtland/Härjedalen
Hälsingland
28/1 19:00 Västerbotten – Jämtland/Härjedalen 1-1 (vinst på straffar)
29/1 16:00 Jämtland/Härjedalen – Hälsingland
30/1 14:00 Hälsingland – Västerbotten

Mer om Västerbottens matcher kommer under morgondagen och då håller vi tummarna för att båda lagen tar sig vidare till Semifinalerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *