”Svandyk” höll på kosta Ersmark avancemanget

Var och kollade på dagens matcher i Ersbodacupen där Ersmark avancerade till lördagens gruppspel efter en finalmatch mot Umedalens FF. Redan där sprack min tippning om att det skulle vara Ersmark mot Mariehems FF i final, dock så hade jag rätt med att Ersmark skulle ta sig vidare vilket jag är nöjd med!

Lite om finalmatchen kommer här:
Ersmark inledde klart bäst och hade ett relativt stabilt övertag då man tog ledning tidigt i matchen genom nyförvärvet och hemvändaren Christoffer Johansson som dunka bollen ribba in. EIK fortsatte att försöka rulla boll och hade några halvchanser, men sedan blev matchen riktigt grinig då det var efterslängar och några tuffa tacklingar och då var det Umedalens FF som drog mest nytta av det och kunde hålla sig kalla. Umedalen kunde genom en filmning ( svandyk) i mina ögon få en straff och kvittera till 1-1 genom Makwan Bassami.  Då såg det ut som UFF skulle vända på matchen men efter ett vackert inlägg kunde spelande tränaren Tobias Olofsson göra 2-1 med huvudet och Mattias Larsson satte spiken i kistan då det återstod en minut. Ersmark tog sig alltså vidare till lördagen och man gör det välförtjänt då man visar otroligt med hjärta och kämpaglöd men framför allt ville dom spela boll och gjorde det riktigt bra! Jag är imponerad!

***

Dagens plus och minus kommer här:

+ Ersmark vann vilket jag sa sedan innan. Jag varnade för att Hannes Bränvall skulle stänka in några bollar vilket han bokstavling gjorde då han gjorde mål direkt från avspark mot Ersboda och sedan tre mål till den matchen.

– Jag tippade MFF -Ersmark i final, Jag skrev innan att Tom Bergwall inte skulle delta vilket han gjorde då jag hade för dålig koll på vilka som skulle spela(läste på EIK:s hemsida och där stod han inte med som uttagen)!  Pontus Åberg vart inte dagens skyttekung.


 Speakern ropade ut efter matchen att man of the match blev Tobias Olofsson och undertecknad lyckades få med han på bild.

Läs bloggen imorgon för vid morgonkvisten kommer det ett nytt inlägg om min lördagstippning då jag berättar vilket lag som tar sig vidare till söndag! Godnatt!

3 kommentarer

  1. Ersmark- guif, i den matchen var väl enda behållningen Ersmarks två extremt pinsamma materialförvaltare, fyfasen hur dom skämde ut sig!! Skrek tillomed åt publiken och vissa grejer herr Wikström sa hör verkligen inte hemma runt idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *