UFC väntad vinnare i Ersbodacupen!

Umeå FC vann Ersbodacupen precis som väntat då motståndet i finalen blev Mariehems SK.
Kort om matchen finns även ute på Webben skrivit av Jakob Arvidsson men här är min analys:
Mariehem inledde riktigt stark ochvågade verkligen spela fotboll, med ett fint passningspel så kunde man spela sig ur UFC:s högapress och sedan komma till avslutslägen trots att man hade ett litet spelövertag i första halvleken kunde Erik Lundström göra 1-0 för UFC. Innan halvtidsvilan lyckade MSK kvittera genom Niklas Wiberg som distinkt sköt 1-1 bakom Vladimir Sudar. I andra halvleken tog UFC över spelet mer och mer och efter ett skott av Johan Larsson som tog på både Carl Pettersson-LIf och en MSK-försvarare så var 2-1 ett faktum och sedan rullade bollarna in och slutresultat skrevs tillslut till 6-2.

Målskyttar i matchen:
M: Niklas Wiberg, Gustaf Elgh. U: Erik Lundström 2, Timothy McNeil, Carl Pettersson-Lif , Simon Mårtensson, Hampus Wallgren.
Jag hade ju tippat bort MSK från finalen men dom imponerade riktigt mycket på mig och var välförtjänta av finalplatsen. Mest imponernade var deras passningsspel då man ofta lyckades spela sig ur svåra situationer och man spelade betydligt bättre i den här cupen än träningsmatcherna innan säsongen. Mariehems spelare ska vara riktigt nöjda med deras turnering. trots att finalen blev hela 6-2 så speglade det inte matchbilden. Men UFC var värdiga segrarare tillslut, och vann välförtjänt då det visade varför det skiljer en division mellam lagen.

***

Här kommer noteringar från helgen.

Helgens snyggaste: Mariehems mål mot Umedalen av Rikard Bojang. då man spelade ett fint och rappt passningspel från egen planhalva och det avslutades med ett dubbelväggspel mellan just Bojang och Kim Lundmark. ( dock så var det någon i Umedalen som gjorde ett sjukt snyggt mål men jag missade det har bara hört om det i efterhand)

Helgens roligaste: Mattias Petterssons (GUIF) målgest i lördagsfinalen mot Ersboda FF var riktigt kul.

Helgens fulaste: blir nacksvinget som Umekamraterna FF:s spelare gjorde på Christoffer Johansson(Ersmark)

Helgens bästa spelare: Erik Lundström Umeå FC visade klass i helgen och när han väl bestämde sig för att göra något gjorde han de. Brage nästa?

Helgens Äckligaste: Simon Frohm som föll in i väggen och skar sig på ett fäste (VARNING FÖR KÄNSLIGA LÄSARE)  bild kommer här:

***

jag avslutar med dagens plus och minus!

+ Jag tippade UFC som vinnare!  Jag varnade för att teg skulle va med att kriga om finalplatsen och det var dom ändå.

– Jag tippade Carl-Pettersson-Lif som skyttekung, Umedalen i finalen men som istället floppade rejält, men man hade enligt rykten 7 spelare borta som inte var spelklara.

***

Helgens bästa spelare på varje postion:
Målvakt Vladimir Sudar
Backar: Ludvig Bohlin
Mittfält Erik Lundström
Forward Kim Lundmark

***

Tänkte passa på att få med att Västerbottens killar tog sig vidare till semifinal i Byggnadscup, tjejerna åkte tyvärr ut. mer om länslagens framfart imorn!

1 kommentarer

  1. jag förstår att det ser äckligt ut för en aik:are, möjligtvis att man hade höjt ena ögonbrynet om det hade varit i pannan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *