Knivskarp konkurrens

Umeå FC är den heta potatisen för tillfället. Robert Mambo Mumba gjorde igår klart med Dalkurd och nu väntar Erik Lundström på besked från IK Brage.

När bloggen pratade med Lundström häromdagen siktade han in sig på spel med UFC. Känns som superettan-klubben borde löst det om de verkligen, verkligen velat.

…och Danny Persson går i väntans tider. Fortfarande. Efter två säsonger som skyttekung i division I.

ooo

Umeå IK ska i grunden spela 4-4-2 nästa säsong. Till kollega Ruuth gör ”Jocke” Blomqvist reservationen att 4-4-2 lätt kan bli 4-2-3-1 då ena anfallaren droppar ned.

Den senare revolutionen, är värd ett helt eget kapitel.

Kan hur som haver bli intressant. UIK har ett starkt innermittfält med Rita Chikwelu och Anna Westerlund. Där någonstans kan vi eventuellt peta in även Fanny Hjelm. Tappet av Emma Åberg-Zingmark är tungt. Tillsammans med Chikwelu var hon en av få i fjol som verkligen agerade på mittfältet.

Räknar med att Emmelie Konradsson inleder till höger och Ogoona Chukwudi till vänster. Sofia Jakobsson och Ramona Bachmann på topp. Maria Nordbrandt ska vi också få in. Blomqvist/Ljungberg/Bergqvist får angenäma problem.

ooo

Steve Galloway som sagt aktuell för Mariehem. Det hänger på sonen Kevins fotbollsspel. Galloway den äldre sa också att han hade fått flera förfrågningar.

Stuart G, Bengt ”Tjalle” Lundquist, Samuel Carlsson och Steve Galloway. Där har ni ett tränarteam värt namnet.

ooo

När Umeå IK kommer upp på dagordningen kommer jag att tänka på Alexandra Nilsson och Perth Glory. Undertecknad såg Perth Glorys herrlag (med bland andra Robbie Fowler) i Australien. Det var så usel kvalité så man undrade om inte Gefle IF skulle sprungit hem serien.

Brisbane Roars, som vann A-Hyundai-League, var inte mycket bättre. Men de hade en tysk, Thomas Broich, som gjorde allt.

ooo

Mikael Lustig och Behrang Safari i skottgluggen efter 1-1 mot Ukraina. Ytterbackskris talas det om och diverse fotbollsbloggare minns tillbaka på den gamla goda tiden när vi hade Mikael Nilsson och Alexander Östlund där bak.

Kommentar överflödig.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *