Noteringar från Skellefteå FF i helgen


Skellefteå FF var ju som bekant på cup i Finland i helgen även  Bodens BK var där med Jonas Desai och Dan Burlin i spetsen.

Desai som redan är klar för Boden kan få sällskap av Dan Burlin som nu i helgen spelade cupen med just Boden och väntas enligt rykten skriva på för klubben inom kort.

Skellefteå FF fick några skador i helgen och det var på följande spelare:
*Krister Andersson befarad fotledskada, efter en ful kapning bakifrån.
*Olov Bergqvist stukade foten.
*Anton Olofsson kolliderat med en motståndare och fick åka till akuten och sy.

Eftersom VF inte kunde vara med i Finland för att kolla på träningscupen så kan vi inte ge våra personliga åsikter om spelarnas prestationer, men jag läste på Skellefteå FF:s hemsida det Anton Olofsson skrivit och så här lyder analysen:

•Laget har en otrolig bredd. Trots skador på viktiga spelare, både innan och under cupen, så fylldes platserna föredömligt på samtliga positioner.

•Den fysiska statusen är väldigt bra. Det märks att FF är ännu bättre tränade inför årets säsong. I sista matchen kunde inte Boden stå emot lagets slutforcering.

•Nyförvärven har aklimatiserat sig bra.
Morris Lewis gjorde bra ifrån sig som centerforward. Utnyttjade sin styrka på ett bra sätt. Bra i targetspelet.

Mustafa Haydari slet otroligt hårt på sin kant i matchen mot Boden och hotade ständigt i djupled.

Pontus Olofsson spelade mittback i bägge matcherna och gjorde det fläckfritt. Var bra på fasta situationer.

Rached Mohammed Anwar utmanade friskt på sin högerkant och kom förbi flera gånger

Reza Husseini har plågats av en kraftig förkylning men kunde spela sista 30 minuterna mot Boden. Gjorde det väldigt bra på sin vänsterkant. Var otroligt hal i 1-mot-1-situationerna och kom till fina inläggslägen.

Alexander Brinkman, även han en ung Sunnanå-produkt, visade att han håller för spel på hög nivå. Tvingades spela vänsterback och klarade det galant

– Sunnanåspelaren Erik Altin kastades direkt ifrån div IV till div I-motstånd i Boden och gjorde det med bravur. Spelade enkelt och stabilt i sin offensiva innermittfältsposition.

Det var Olofssons analys!

Något undertecknad tycker är extra imponerade var FF:s unga startelva sista matchen och 3-2 förlusten mot Boden, den såg ut som följande:

Målvakt: Jonathan Johansson
Backlinje: Alexander Brinkman – Pontus Olofsson – Joakim Vikberg – Fredrik Olofsson
Mittfält: William Schönfeldt – Linus Almqvist – Erik Altin
Forwrds: Samuel Gustafsson – Leo Englund – Mustafa Haydari
Där var det lite kort om FF:s helg! Personligen känner jag att det ska bli spännande att se Skellefteå FF i år, speciellt när man får läsa analyser som den här! Håll utkik här på bloggen det kommer mer under dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *