Allt ont för något gott med sig

3D-glasögonen är av. Det har precis spelats en fantastisk fotbollsmatch i ett nästan overkligt tempo på Emirates Stadium i kväll.

Det har skrivits domedagsprofetior i spaltmeter om fotbollen och dess ekonomiska klimat. Att den rådande pengacirkus håller på att urvattna sporten vi alla älskar.

Men.

Den fotboll som Arsenal och Barcelona bjöd på är i grund och botten resultatet av samma jävla pengacirkus, som vi så ofta förbannar.

Utan cirkusen hade förmodligen inte Barcelona i början av 2000-talet insett att alla dyra holländare och brassar man köpte (Rivaldo, Gerard, Overmars, de Boer, Davids osv) och den frikostiga transferpolitiken inte skulle generera framgång av sig själv. I stället började man satsa hemvävt. En satsning som inte görs över natten. Frukten ser vi nu.

Sju av elva egna produkter i startelvan. Puyol saknades.

Samma pengaruljans som fick Arsene Wenger att spy galla och prompt inte köpa dyrt utan själv utveckla råmaterial.

Arsenal visade att man också klarade den här sortens fotbollen. Jack Wilshere förtjänar mer än fem plus. Och den mannen (grabben, pojken) är född 1 januari 1992.

Samma ekonomiska doping som fick Borussa Dortmund att stanna upp, tänka till och ändra. Nu spelar man skjortan av samtliga i Bundesliga med ett gäng 18-22-åringar.

Allt ont för som bekant något gott med sig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *