Andersson nöjd trots kylig förlust

Umeå FC gjorde idag säsongsdebut utomhus i en match mot GIF Sundsvall som slutade med 2-1 till Giffarna.
UFC inledde lite sisådär men kunde ändå ta ledningen då Johan Larsson spelade fram Robin Nilsson som kunde göra 1-0 i den 26:e matchminuten. 1-1 kom på en vacker frispark i den 44:e minuten och spiken i kistan kom när Emil Forsberg gjorde sitt andra mål för dagen. Eftersom vädret inte var det bästa och det var -14 när matchen startade så spelades den i tre halvlekar, 3×30,
Utmärkte sig i UFC gjorde nyförvärvet Marko Mihailovic som var tydlig i spelet, dominant i luften och pushade på laget. Robin Arestav var också bra då Örjan Andersson tyckte han var bästa anfallaren för dagen.

ooo

* Noterbart var på grund av kylan så var avbytarna tvugna att värma upp inomhus för att ens få en möjlighet att vara någorlunda varma.
* Örjan Andersson hade skoterskor på sig, utan dom hade Andersson förmodligen haft fötterna kvar och fastfrusna på Norrporten Arena.
* Ali Jasim följde med trots att han varit sjuk i veckan och Jonas Nilsson var tvungen att slänga in handduken då han var förkyld.
* Johan Wilhelmsson gjorde debut i FC-tröjan och klarade sig bra!

ooo

Efter dagens match kanske Arestav har spelat till sig ett kontrakt, eller vad tror ni ? Jag menar Arestav gjorde det bra och var bästa forwarden för dagen. Han är från Umeå, har tränat med klubben ett tag nu och Andersson sa följande efter dagens match:  Det lutar åt att vi vill ha honom, vi ska ta beslut inom kort!

ooo

Arestav ersättare till Danny?

Det var om matchen, nu blir det middag och sedan laddar vi inför det stekheta mötet i FA-cupen mellan Manchester United – Crawley Town!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *