Så det kan gå om man säger så

I helgen har Umeå IK tränings- och spelledigt. I stället riktar vi blickarna mot grannarna i Gammliavallens innandömen. Nämligen Umeå FC. De möter seriekonkurrenten Bodens BK i morgon i Arcushallen.

Örjan A och Stuart G får klara sig utan Adam Chennoufi, Johan Larssson, Henrik Sennström, Jens Sjöström, Jonas Nilsson och Jonathan Jonsson.

I stället startar man enligt följande:

”Vlado”
Burström – Mihailovic – Kvist/Löfgren – Jens Sjöström d.y
Mårtensson/McNeil – Lundström – Ali Jasim – Wilhelmsson
Lif – ”Böni”

Bench: Robin Nilsson, Fredrik Wennebro, Hampus Wallgren, Robin Arestav, Löfgren/Kvist, Mårtensson/McNeil

Frågetecken för krasslige Löfgren och småskadade Mårtensson. Därav ctrl + 7.

– Det är alltid lite svårt med Boden. De brukar ha massa provspelare i slutet av säsongen men nu verkar dem ha klart med truppen redan nu. De jag pratat med däruppifrån säger att de tror mer på sig själva i år. Hur som helst kommer det bli en rolig match. Det blir lite skillnad att spela inne i Arcus i stället för minusgrader ute, säger Örjan A.

ooo

Umeå FC gjorde i dag klart med Böni. Han har skrivit på ett 2 + 1-kontrakt med klubben. Känns som en spännande värvning. Enligt sportchef Bäckström ska Sundqvist ha en riktig spetsegenskap i sitt djupledsspel. Han har ju dessutom rutin från högsta ligan i Finland där han var ordinarie i femman FC Jaro under våren.

ooo

Ikväll inleddes slutspelet i futsal-SM. Ersboda F15, Mariehem F15, Sunnanå F17 och GUIF P15 är på plats i Göteborg. ESK fick 4-4 mot Stenungssund, Sunnanå förlorade med 3-1 mot Mariestad, Mariehem spelade 0-0 mot Hammarby och Guifpojkarna förlorade mot Hammarby med 5-1.

Futsal-SM fortsätter under helgen.

…jag går inte igång på futsal. Bra teknikträning dock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *