”Böni” målskytt i den ”riktiga” debuten!

Umeå FC spelade idag säsongen andra träningsmatch och då kom även säsongens första vinst. Det var nyförvärvet Björn-Erik ”Böni” Sundqvist som kunde göra sitt första mål i UFC-tröjan och det målet kom i den riktiga debuten måste man väl säga? Han var ju som bekant med i Sundsvall förra helgen och spelade men då var han inte klar Umeå FC, vilket han blev under gårdagen. En sak som är klar är att ”Böni” fick ”fira” det nya kontraktet på bästa möjliga sätt, då han först nickade in 1-0 och sedan en vinst på de!

ooo

Örjan Andersson var inte så imponerad av lagets anfallsspel men desto mer imponerad av försvarsspelet som var fläckfritt. Örjan hade sin analys av matchen ganska klar för sig. – Båda lagen spelar bra försvarsspel men det händer inte så mycket frammåt, men vi är ändå nöjda eftersom vi har haft fokus på försvarspelet, berättar Andersson.

ooo

Noterbart var att Johan Wilhelmsson gjorde debut från start i Umeå FC och spelade i 69 minuter, han var även inbladad i 1-0 målet då han slog en överlång frispark till Erik Lundström som sedan kunde leverera ett bra inlägg som Böni kunde nicka in.
Jens Sjöström dy, spelade också från start och var tillsammans med övriga backar i UFC rikigt bra!
Forwardspar från start var Carl Pettersson-Lif  och Böni som båda två spelade i 75 minuter tillsammans. Två riktiga speedkulor i anfallet kan det vara ett vinnande koncept?
Jonas Desai förra året i Skellefteå FF spelade hela matchen i Bodens BK.

ooo

Umeå FC:s nästa match är den 5:e Mars dvs, nästa lördag hemma mot Skellefteå FF! Då kan ni räkna med att bloggen kommer att vara på plats!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *