Helgens bestyr

Två ”länsmatcher” i Arcushallen i helgen. Umeå FC:s match mot Boden har Sebbe gått igenom här. I dag söndag träningsspelade Sunnanå mot damallsvenska nykomlingen Piteå IF.

Det blev förlust med 6-0 för Sunnanå. Nigerianskorna Helen Ukaonu och ”Peppe” Nkwocha spelade men var i ärlighetens namn ganska tama. Backen Helen har mycket boll i sig men brast i positionsspelet för dagen.
– Hennes positionsspel är något vi måste träna på, sa nye SSK-tränaren Martti Tikkanen till bloggen.

Sunnanå var bra första 20-25 men tappade sedan. I andra bjöd man Piteå på mål efter mål.
– I första var vi stundtals bra offensivt men framförallt defensivt. I andra tappade vi allt och bjöd på flera grova misstag som de gjorde mål på. Vi borde ha presterat bättre i andra halvlek, fortsätter han.

Extra beröm förtjänar unge mittfältaren Frida Karlsson. Även ”Kicki” Wiklund i en ovan roll som mittback förtjänar beröm.

ooo

U23-landslaget mötte Norge i andra matchen i La Manga-turneringen. Svenskorna spelade enligt uppgift drömfotboll och Sofia Jakobsson stod för 1 mål och ett assist. Emmelie Konradsson spelade mittback (!) och gjorde det riktigt bra enligt förbundskapten Persson.

Emma Berglund satt kvar hela matchen på bänken.

ooo

Mer då? Futsal-SM blev ingen länssuccé direkt. Mariehem SK och Ersboda SK i F15-klassen tog varsin poäng och var med det bäst bland länslagen. Sunnanå och GUIF blev alltså utan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *