Indisk Abramovich

Gårdagens presskonferens bjöd på en nyhet. Att Erik Orring blev ny UIK-ordförande har VF-sporten berättat tidigare. Det nya var att två indiska affärsmän i form av Mohsen Gilani och Sadananan Satyajit nu ingår i Umeå IK:s styrelse.

Duons kontaktnät och det faktum att Indien är en relativt oupptäckt marknad var anledningarna till Gilani och Satyajits intåg.

Kollega Ruuth frågade Roland Arnqvist om möjligheten att hitta en indisk Roman Abramovich.
– Självklart hoppas vi med deras kontaktnät hitta nya och stora partners, svarade UIK-basen.

Klubben letar fortfarande efter en klubbchef. Tre namn finns på listan.

….Umeå IK blev dessutom i går en alliansförening i stället för en flersektionsförening. Så skulle det mot förmodan igen gå åt skogen för UIK-fotbollen så riskeras inte handbollssektionen exempelvis.

ooo

Sunnanå är nära att signa den finska U19-landslagsspelaren Tiina Vatanen. Hon själv har bestämt sig för spel med SSK. Nu återstår för klubben att komma överens med hennes finska klubb TPS Åbo. Som det lät på Sunnanås sportansvarige Sören Gustafsson så skulle det inte vara några stora problem.

Sunnanåtränaren Martti Tikkanen beskriver Vatanen som en stark spelare med främst defensiva egenskaper. Hon kan användas som både balansspelare och mittback.

ooo

Tar med lite klara övergångar i det här inlägget. Östersunds Ante Björkebaum har nobbat flera klubbar från division I-laget Sirius. Uppsalaklubben som för övrigt verkar nobba Emil Lindblad Kernell. Anundsjöbacken Andreas Gisselman lämnar Älgarna. För Allehanda berättar Gisselman att han har erbjudande från division IV till högsta serien.

Friska Viljor har värvat målvakt från USA. Detta med hjälp av den tidigare Umeå Södra, UIK och Mariehems-målvaktstränaren Jari Kinnunen. T.S Noble heter FV:s 30-åriga tillskott på målvaktssidan.

ooo

UIK:s Elin Landström har lämnat återbud till F92-landslagets läger i La Manga på grund av sjukdom.

 

1 kommentarer

  1. Vad skriver du? Totalt obegripligt!

    ”Tar med lite klara övergångar i det här inlägget. Östersunds Ante Björkebaum har nobbat flera klubbar från division I-laget Sirius. Uppsalaklubben som för övrigt verkar nobba Emil Lindblad Kernell. Anundsjöbacken Andreas Gisselman lämnar Älgarna. För Allehanda berättar Gisselman att han har erbjudande från division IV till högsta serien.”

    Har sirius flera division1-klubbar eller är det en av klubbarna han nobbar? och vem är han klar för?

    Anundsjöbacken lämnar Älgarna? Om han lämnar älgarna är han väl ingen anundsjöback.. och vart går han? är väl ingen klar övergång om han inte skrivit på för en klubb? bara klart att han lämnar klubben..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *