Får en till hall

Norrbottens fotboll har fantastiska träningsmöjligheter med den fullstora Arcushallen i Luleå. Nu finns det planer på en till hall i Luleåtrakten. Anledningen är att tiderna i Arcus nästan bara räcker till seniorlagen. Det må finns mängder av sporthallar i Umeå men är det något staden behöver så är det en fullstor fotbollshall.

ooo

Det tåls att upprepas. Mariehem och Umedalen har båda på pappret två riktigt vassa lag i herrtvåan. Kampen lagen sinsemellan blir ruggigt intressant. Trots alla ex-UFC:are i Umedalen tror jag mer på jämnt fördelat Mariehem.

ooo

Svenska F19-landsi förlorade mot England med 3-0. UIK:s Linda Molin spelade hela matchen.

ooo

Snart bär det av till Skellefteå för bevakning av SM-slutspelet i hockey. Men först en semla.

ooo

På tal om hockey och de så framgångsrika Skellefteå AIK. En stor del av framgångarna stavas klubbledningen. Såhär säger till exempel klubbdirektör Pea Israelsson om ambitionen att vara ledande i Sverige.
– Det innebär att målet är att tävla om SM-guldet varje år med fem-tio egna spelare i laget. Vi är samtidigt i det mentala tillstånd att vi vet att vi kommer att tappa våra toppspelare till NHL och andra föreningar med större ekonomiska muskler. Då måste vi ha en plan B, C och D.

Oavsett idrott är Skellefteå AIK en förebild inom länsidrotten. Fler klubbar bör se, lyssna och lära.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *