Den historiska segern mot Skåne

Västerbotten tog idag en historisk seger mot Skåne. 1990 var senast dom var i final, nu har dom gjort det igen och fy fasen vad bra dom gjorde det!

Västerbotten fick som man kunde läsa i tidigare inlägg en drömöppning på matchen då BP-spelaren Edwin Ekholm fick på en magisk vollyträff som gick in precis vid stolpen bakom Lukas Hägg i skånemålet. Efter 1-0 målet tog Skåne över matchen rejält och skapade en hel del farliga chanser och Västerbotten riktade in sig på mer kontringar. 1-1 kom efter att Nikola Zivanovic ryckt sig fri från vänsterkanten och blev sedan kapad vid straffområdet och domaren dömde straff. En straff somj jag tyckte var lite tveksam jag tror att Zivanovic var utanför straffområdet. Kristian Benkö satte i alla fall distinkt straffen i målvaktens vänstra hörn och 1-1 var ett faktum, när Skåne fick 1-1 kändes det helt klart som dom skulle vända den matchen. I den andra halvleken fortsatte Skåne att ha samma spelövertag som i första men dom farliga chanserna fanns inte riktigt där längre. En av anledningarna varför det farliga chanserna inte kom till var i mina ögon pga. att man bytte ut planens absolut bästa spelare Nikola Zivanovic som skapade farligheter varenda gång han hade bollen och jag blir inte ett dugg förvånad om vi får se den killen i Allsvenskan inom kort, han var sjukt bra.

Edwin kunde sedan i den 76:e minuten göra 2-1 till Västerbotten efter en retur på en hörna, efter det satsade Skåne allt frammåt och hade 2-3 riktigt farliga chanser till kvittering istället gjorde Ludvig Marklund 3-1 i den 78:e minuten. Att Skåne är besvikna och arga över förlusten kan jag verkligen förstå med tanke på hur många lägen dom missade och framför allt vilket spelövertag dom hade. Men jag tycker nästan att dom får skylla sig själva, alla dessa byten dom gjorde blev egentligen bara fel, Skåne fick helt klart ett sämre lag på planen i den andra halvleken.  Jag ser det som en coachmiss för inte kan väl Malmö FF/Helsingborgspelarna vara så dåligt tränade att dom bara orkar en halvlek.

Jag vart så otroligt glad då Västerbotten gick vidare, och sa till några jag träffade på matchen att det känns precis som jag själv deltog i laget och var med om segern! Bäst i Västerbotten var Joakim Stigedahl som var riktigt grym på sin mittbackspostion tillsammans med tvåmålsskytten och mittbackskollegan Edwin Ekholm. Sen ska det också ösas beröm till Målvakten André Sahlén-Hurdén som räddade Västerbotten kvar i matchen ett flertal gånger.

***

Finalen spelas i Juli i samband med Halmstadlägret, Hur coolt är det inte att Västerbotten är i final!? Det är sanslöst coolt skulle jag vilja säga! Hallelujah!. Jag vill också passa på att berätta att jag tippade 2-1 till Västerbotten igår och nu vart det 3-1 men jag tar ändå åt mig cred för min tippning och ska passa på att köpa en trisslott idag! Noterbart är att Västerbotten också startade med två killar född -95 Ronni Hammare och Linus Marklund som är nybliven landslagsman! Något som också är fränt är att det är med två bröder i länslaget Linus och Ludvig Marklund och att dom inte är född samma år, utan -95 och -94.