Östra Gymnasiets tjejer utslagna

Idag 14:00 spelade Östra Gymnasiets tjejer kvartsfinal i Skol-SM på Gammliavallen. Jag ber om ursäkt för att jag inte skrivit om det här på bloggen så att ni läsare skulle fått möjligheten att se matchen om ni nu inte gjorde det. Östra hade slagit ut Jakobsbergskolan från Stockholm med imponerande 6-0 i åttondelen.

Här kommer lite kort om matchen som spelades mot Solna Gymnasium.

Östra inledde matchen riktigt bra men utan att egentligen skapa några farliga chanser. Det var fint och vårdat passningsspel upp till forwards men där tog det mer eller mindre stopp i anfallsförsöken. – Vi spelade snabbt och effektivt upp till våra anfallare men sedan släpper vi tillbaka bollen ända ner till mittbackarna och då hotar vi ju inget framåt, säger Oscarsson.
Borta laget kunde efter 20 minuters spel sätta 1-0 då man kom runt på vänsterkanten och det stod sig till halvtidsvilan. Andra halvlek startade inte lika bra som första då 2-0 kom efter 10 minuters spel, 3-0 kom kort därpå och några minuter före slutsignalen kom också 4-0 som också blev slutresultatet. Imponerade i Östra gjorde mittbacksduon Elin Landström (Umeå IK) och Amanda Andersson (Mariehems SK)

Att Östra förlorade kändes ganska konstigt med tanke på att motståndet egentligen inte var nått märkvärdigt. Sedan kom inte Östra upp i normal standard och då blev det som det blev. Jag fick med några citat från matchen.