Mariehems damer + Division I = Sant?


Under gårdagen fick Mariehems SK:s damer beskedet att Danmarks IF drar sig ur damernas Norrettan och därmed erbjuds MSK alltså platsen. Då känns det väl ganska glasklart att Mariehem ska ta den platsen eftersom dom snubblade på målsnöret till avancemang ifjol i deras kvalspel. Men Mariehems sekreterare Jonny Hjelm säger så här till damfotbol.se: – Vi fick så klart erfarenheten att steget var stort mellan div 2 och div 1 både på plan och utanför. De markbundna resorna blev dyrare än beräknat. Flyg från Umeå till Stockholm vet vi kostnaderna för, men det var dyrt att t o m resa från Bromma till lagen i Stor-Stockholm.

Det kan man ju förstå att det kanske inte funkar ekonomiskt för MSK som förmodligen beräknat deras budget efter division II-spel. Rent spontant tror jag att det skulle hjälpa Umeåfotbollen otroligt mycket om vi fick upp ett till lag i divison I och det gäller både på herr och damsidan. 

Mariehem har till på tisdag nästa vecka på sig att fundera över ett beslut, bestämmer man sig för att backar ur går erbjudandet till Haninge-laget Stuvsta IF.

På måndag ska Mariehem ha möte inom klubben då det ska bestämmas en hel del. - Vi ska gå igenom både organisation och motivation, säger Jonny Hjelm och förklarar: – Fler ledare måste engageras i klubben och spelarna ska få säga sitt om de är beredda att lägga ännu mera tid på träning och resor, avslutar Hjelm till damfotboll.se.

Snackade lite med tränaren Christer Oscarsson om ett eventuellt avcenmang. – Det är klart vi borde ta chansen, vem säger att vi kommer vinna tvåan igen och få chansen att kvala? – Nä, vi ska sätta oss ner på måndag då vi ska ha möte om hur spelarna vill göra men det känns jättepännande om det skulle bli division I-spel, säger Oscarsson

***

Mer om Mariehems beslut kommer granterat tas upp här på bloggen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *