Jonas Nilsson bjöd på show

Samtliga två medlemmar av Fotbollsbloggen var på plats på Gammliavallen för att se Umeå FC ta sig an division II-gänget Östersund.

Det fick se var inte något positivt formbesked en vecka innan premiären.

Umeå FC hade svårt att skapa något vettigt framåt. I första halvlek hade Jonas Nilsson några bra inlägg från sin högerkant, Johan Larsson försökte från sin vänstersida och i mitten var det ömsom vin, ömsom vatten från Erik Lundström och Fredrik Wennebro.

Men det var uddlöst över det hela. I stället hamnade Östersund i förarsätet (om man ska se det prompt resultatmässigt) när Sudar tappade en boll framför fötterna på en ÖFK-spelare.

I andra halvlek tog dessutom Östersund över mer och mer. Men ett gyllene slut för UFC gjorde att hemmalaget vann ändå.

Robin Nilsson var påpassligt framme på en hörna och med bara minuter kvar så stegade Jonas Nilsson fram.

En hård och flack frispark från 25-30 som borrade sig i bortre, stolpe in. Klockrent och show i ett.