”Alla är förlorare”

I dagens papperstidning kan ni läsa om övergångstvisten i division IV mellan Sörfors och Sandåkern. Bakgrunden summerar Ruuth bra i artikeln:

”Under den så kallade frimånaden före jul gick sju Sandåkernspelare till division IV-konkurrenten Sörfors IF.
Men efter ett tag ångrade de sig och ville tillbaka till Sandåkern.
Nu är det fullständigt låsta positioner mellan klubbarna.
Spelarna, där en bestämt sig för att gå till Teg om han kan, vill inte spela för Sörfors samtidigt som ett Sörfors med spelarkris inte vill släppa tillbaka dem till Sandåkern.”

Och där är vi nu.

Hört den förr? Kanske i en annan version? Spelare har kontrakt med klubb men vill inte spela kvar på grund av olika anledningar.

I detta fall har spelarna skrivit på för Sörfors. Men sedan ångrat sig och liksom den nya klubben trott att problemet ska lösas av sig själv.

Sörfors har en tunn trupp. I början av säsongen stod man där med en stor och slagkraftig trupp. Sedan – från ingenstans – hade man en liten och skör trupp.

Bara sådär.

Skulle Sörfors bara skriva under övergångspapperna kan vi lika gärna skippa alla former av kontrakt.

Det är ju bara att hävda att man inte vill spela i klubben som åkt ur en serie eller i en klubb där man inte får spela/trivs?

Eller tänk vad roligt det blir när klubbarna börjar köra med samma devis. Säg att en spelare haft ett motigt år med skador och personliga problem. Men han har ett år kvar på kontraktet.
– Tyvärr, vi vill inte ha dig här. Du får lämna.
– Men jag har ju kontrakt?
– Och? Vi vill inte ha dig.

Bara sådär. Vilket ramaskri det skulle bli.

Men justja.

I det här fallet är ju sex spelare, egentligen sju, som själv skrivit på för en annan klubb offren…

39 kommentarer

  1. Tycker det är bra att Sörfors står på sig. Det är väldigt dåligt agerat från spelarna och att dom inte kan spela fotboll på ett år känns som ett rimligt straff.

  2. Vill minnas att klubben Sandåkern inte släppte ett par innebandyspelare med kontrakt.Det heter ju att svinhugg går igen,även om ett kontrakt är till för att följas.Sörfors gör helt rätt,det är min åsikt.

  3. Allvarligt Bålfors – som sk journalist, ska du då inte vara någorlunda objektiv och berätta hela sanningen – även om detta endast är en blogg? Jag kanske har dålig koll men visst spelar du i sörfors?
    Spelare i div 4 (eg div 6) skriver inte på ngt kontrakt – de får ingen ersättning med har inte heller några eg skyldigheter. Så din jämförelse med att klubben skulle säga upp kontrakt med spelare blir inte särskillt relevant, eller hur?
    Håller med dig om att det inte är OK att skriva på övergångspapper för en klubb och sedan vilja skriva tillbaka sig. Men alla människor begår misstag,känner du att de behöver straffas för det?
    Vad vinner sörfors på att låta 6 amatörfotbollspelare sitta vid sidan ett år? Förrutom att visa att man inte djävlas med sörfors ostraffat.
    Eller du kanske känner att det är dax att sätta ner foten för detta ”fenomen” som är så vanligt inom div 4 fotbollen så att det inte sprids?

  4. Håller med Hasse!!Sandåkern som klubb skulle kanske titta hur de behandlade sina innebandy spelare som ville byta klubb .Innan det gnälls för mycket på Sörfors som klubb!!!

  5. Sörfors gör ju helt rätt. Det de fd. sandåkernspelarna håller på med är barnsligt och omoget beteende. Som vuxen vilket alla de är så måste man kunna stå för sitt beslut och inte ändra sig var 5e minut och utgå ifrån att världen rättar sig kring en.

  6. Rätt vinklad artikel vilket är förståligt. Du kanske ska notera i inlägget att du själv i spelar i sörfors också. Tror inte du hade skrivit inlägget på detta vis ifall du hade spelat i någon annan klubb

  7. Skärpning Balfors! du borde ta reda på fakta som sagt, det finns väl inga div4 spelare som har skrivit kontrakt! det man skriver på är ett licensavtal, där försäkringar mm ingår och regler som finns med utbildningsbidrag den dagen spelaren går vidare till Milan eller liknande, skärpning önskas om du skall blogga vidare!
    Sedan tänk på grabbarna! finns det så många spelare kring Umeå så vi har råd att 6st spelare slutar med fotboll på denna nivå? Detta gäller som sagt div4. Finns det överhuvudtaget nåt 1årsfall i div4? Gräv i det istället.

  8. Kontrakt eller inte, det finns trots allt ett regelverk som säger att om spelare ska byta klubb så ska detta ske under den s.k. frimånaden. Denna regel finns till av en anledning! Om inte detta efterföljs kommer effekten bli snarlik den som Bålfors beskriver. Vilka klubbar skulle kunna hantera att spelare byter klubb efter eget tycke mitt under säsong? Kaos skulle bara vara förnamnet…

  9. Heja Sörfors! Ni agerer helt rätt, killarna är vuxna och måste väl för f*n kunna tänka igenom sina beslut innan dom agerar. Kontrakt eller inte spelar ingen roll, dom skrev över sig och där är dom nu. Man kan inte lalla och hålla på att hoppa mellan föreningar, klart Sörfors blir sne om 6-7 spelare ska lämna 2 månader före serien, förstår väl alla.

  10. Du är en förlorare, det är div4 vi pratar om? Folk som använder argumentet som grundar sig på devisen ”tänk om alla skulle göra det” kan ge sig, tyder enbart på brist på argument. Släpp sargen, släpp prestigen, kom in i matchen sörfors!

  11. Varför skulle ”tänk om alla skulle göra det” inte vara ett argument? Härlig retorik att ifrågasätta detta argument utan att själv ha ett eget att komma med…

  12. haah för alla kommer inte göra det? 7 grabbar som ångrar sig och det dem vill är att lira boll i ssk ska man inte tillåta detta? Istället tvinga kvar dem i ett lag dom inte vill spela i. Mitt argument är som jag skrev att det är div4 vi pratar. Spelarna tjänar ingenting på att lira, utan det medför snarare kostnader för dem. Släpp kylskåpsattityden och tonårsprestigen så löser sig detta.

  13. Bålfors, riktigt pinsamt att du som spelare i sörfors skriver denna artikel, har du hört ordet opartisk?? Ska du skriva nått ska alla kort upp på bordet något jag inte tror du har i detta fall. Spelarna var i Sörfors i max 1 månad, i början på december till början av januari, sedan talade de om att de vill gå tillbaka till Sandåkern! De begick ett misstag, de gjorde fel, de ångrar sig, men för faaan, de är div 4, alla i div 4 spelar för att de är kul, och enligt mig är de omöjligt att spela och ge allt för en klubb man inte vill spela i, det förstår nog alla här!!! Sörfors har visat att det som gjordes var fel, men helt allvarligt, upp med huvudet ur sanden och förstå att de bara blir förlorare med den situation som håller på att uppstå. Låt spelarna spela i Sandåkern igen, där fotboll är roligt!!!…..FÖR DET ÄR DET ALLT HANDLAR OM!

  14. Såg ett bra inlägg på sörfors hemsida.Precis det här handlar om divison 4 och klubbars överlevnad. därför kan man inte hålla på dalta med bortskämda snorungar som vänder kappan efter vinden så fort något går dom emot. Nu har dom skrivit på för sörfors och som vuxen får man stå sitt kast. Är spelarna så mycket och ha för sandåkern så tycker jag gott dom kan betala 10000:- per kille som sveda och värk för allt strul killarna och sandåkern ställt till med

  15. Stå på er Sörfors! Det finns ett reglemente för övergångar och det vet spelarna mycket väl om oavsett om det är div 4 eller div 1 tror knappast det är första gången de nämnda spelarna gör en övergång till en annan förening. Även om det är ”div 4”, som många verkar argumentera för ska man tänka på alla eldsjälar som lägger ner oerhört mycket tid i föreningar runt om i stan. Det är klart som F-N Sörfors räknade in 7 st spelare i sin trupp från och helt plötsligt lämnar dom, vart ska man hitta 7 nya spelare? Som jag ser det får de berörda spelarna spela säsongen med sörfors (om de ens är välkomna efter denna historia) , eller ta ett sabbatsår. Regler är till för att följas

  16. Vad tjänar Sörfors på att låta spelarna bli ettårsfall..??? Förutom att Sandåkern, sörfors och spelarna i fråga blir drabbad??? Är det bara för att låta spelarna lida för de misstag de gjorde!? Isåfall tycker ja de är riktigt j***a dåligt!…

  17. Otroligt dålig stil utav sandåkern och dom här spelarna. Har hört att spelarna spelat matcher med SSK även fast fortfarande är sörfors spelare. Sörfors har inget att förlora på den här affären utan det är endast spelarna och dom får ta konsekvenser av sitt handlande. Dom lämnade ssk efter en konflikt med en ledare men undra vilka som var det egentliga problemet !? Hoppas nu Sörfors håller i detta och ser till att dom kompenseras ordentligt för att släppa tillbaka spelarna. Spelar dom bara för att det är roligt kan dom lika gärna spela i klubben dom skrivit på för i stället för att gnälla.

  18. Låt dem gå tillbaka till Sandåkern, dem vill ju spela där ! Kan ju förstå att Sörfors är förbannade men detta måste ju kunna lösas !! Sörfors blir hur som helst ett mittenlag med eller utan dessa spelare. Gör en deal att dessa spelare inte får spela när Sandåkern möter Sörfors eller nått. Löses inte detta får båda klubbarna ett sämre rykte och det tjänar verkligen ingen på.

  19. Men herregud, alla ni som säger att det bara är div 4 kan ju försöka komma in i matchen. Oavsett division är det ju själva beteendet som ska motverkas. Det finns inte många föreningar som klarar att tappa en tredjedels trupp några månader före seriestart och att komma och säga ”nemen vafan det är bara div 4 låt de spela med laget de vill spela med” är enbart absurt. Kaoset som kommer med fria övergångar över runt måste ju till och med ni se

  20. Det råder väl ingen tvekan om att spelarna, i ungdolig iver och i affekt, haft för bråttom att skriva på för Sörfors. De insåg att de tagit ett felbeslut och ångrade sig. Att stänga killarna från fotbollen under ett år är att straffa dem för hårt i förhållande till det ”brott” de begått. Tror inte att fotbollen i Västerbotten vinner på ett sådant beslut. Måtte förnuftet segra!

  21. Konstigt resonemang!!Att stänga av killarna tjänar inte fotbollen på!?De KAN/FÅR ju spela fotboll om dom vill för sjutton gubbar,i Sörfors då.Så fotbollen förlorar ju inget.Nu till kärnfrågan,ska regler följas eller ej?Kan tyckas att det skulle kunna lösas på ett bättre sätt.Men vilken trupp skulle klara att tappa 7/22 av materialet just före seriestart ?

  22. Grejen är att diskussionen har varit uppe länge. Sörfors hade haft över 3 månader på sig att ersätta spelarna om dom hade släppt spelarna direkt som vilken annan divIV klubb i stan hade gjort.

  23. Vi hade då absolut inte släppt några spelare som betedde sig så här. Sörfors har inte gjort något fel alls och ni skall veta att klubbar runt om i stan hyllar att ni står på er. Sandåkern har alltid varit en klubb som tror dom har rätt till allt och glider omkring på en jäkla räkmacka. Nu får killarna stå sitt kast och spelar dom för att det är kul så är det bara för dom att acceptera sitt öde och spela säsongen med sörfors. Annars tycker jag sandåkern eller killarna skall ge 10000:- per grabb till sörfors för att släppa dom.

  24. Så om SSK betalar är det okej att släppa spelarna? Hur menar du? Ska sörfors värva in spelare för dessa pengar? eller ska dom spela med 15 mann under säsongen men med 70.000 kr mer i plånkan? Som sagt Sörfors har varit medveten om situationen ända sedan 1a januari, de har haft tid på sig att värva in spelare under den tiden. Ditt resonemang/argument håller inte, inte ens på dagis

  25. Att säga att Sörfors har haft sedan den 1:a januari att värva spelare är ju att vända på sanningen. Efter frimånden (slut 15 dec) har det flesta spelare gjort klart med vilka klubbar de ska spela för. Vilka finns då tillgängliga från 1:a januari kan man undra?

  26. på vilket sätt har sandåkern alltid glidit runt på en räkmacka? Situationen beror just på att Sörfors har glidit runt på en räkmacka med sandåkernprodukter och inte haft en egen verksamhet för 5 öre. Halva laget har SSK som moderklubb.

  27. När man läser alla dessa anonyma inlägg vet man inte om man ska skratta eller gråta. Jag föreslår att dom som verkligen är intresserade av fakta kontaktar mig eller KA Kemi i Sörfors. (se länk till vår hemsida) Artikeln i VF:s papperstidning var också rätt bra.
    Nu ska jag gå och käka räkmackor…

  28. Ställ frågan åt de sju……vill de spela fotboll??Eller umgås med kompisar?Vad är viktigare för dessa spelare?Att utveckla deras talang i fotboll,och bita i det sura äpplet…Eller umgås med kompisar å ta en fika.För fotboll FÅR de SPELA om de VILL.

  29. Christer W SSK. Du var väl personen som bad dessa spelare lämna för dom var för gamla? Hört det från både 2& 3 personer, inte för att vara ohövlig, men är fallet så tycker jag ni får skylla er själva.

  30. Ta det här istället, hit kollar ju folk. Tror inte alla kommer ringa dig, redogör så alla får klart för sig vad som försigår!:)

  31. Så var div 4 igång med en tidig tjuvstart.
    Sörfors har för att säkra att inte bli sist i serien försäkrat sig om att Sandåkern skall ha ett svagare lag än dom genom att göra 1års fall av 6 spelare som efter en träningsperiod på 1 månad ångrat sitt klubbval och vill spela med en annan klubb(undra varför dom inte kände sig välkommna).
    6 poäng före seriestarten, bra jobbat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *