Draggen utslagna ur skol-SM

Dragonskolan blev igår utslagna ur skol-SM i semifinal. För er som inte har VF i brevlådan så kommer det lite om matchen här.

Dragonskolan inledde matchen långt ifrån så bra som dom gjorde i kvartsfinalen mot Solna gymnasium. Ett slarvigt passningsspel och stillastående spelare var ett signum i den första halvleken.
Westerlundska gymnasiet kunde rättvist ta ledningen i den 27:e matchminuten efter ett distinkt avslut upp i nättaket bakom en chanslös Marcus Pettersson i”draggen-målet. 2-0 som var ett riktigt skitmål kom precis innan pausvilan.  I den andra halvleken spelade draggen upp sig rejält och började genast vaska fram målchanser. I den 68:e matchminuten sköt Albin Glas in reduceringen till 2-1 och då var det match igen. I slutminuterna pressade draggen på riktigt hårt och var otroligt nära att kvittera, Johan Wilhelmsson fick ett drömläge framför mål men missade. Och Simon Söderlind fick ett kanonläge då det bara återstod 3 minuter men målvakten klarade och Westerlundska gymnasiet kunde hålla ifrån och fara hem till Enköping med en finalmatch i bagaget.

***

Fick med några citat efter matchen.

– Jag bryr mig inte om målet, jag hade hellre bytt det mot en seger, säger Albin Glas

– I första halvlek springer vi ingenting och slarvar i passningsspelet, säger Björn-Åke Lingesten.

– Det blir jäkla svårt att spela när domaren tar felbeslut åt båda håll, säger Linus Arnö