Tankar inför säsongen: Glaas

Som Bålfors skrev i sitt inlägg så har ju Umeå IK redan tjuvstartat med serien. Sofia Jakobsson stod för två mål när Hammarby besegrades med 2-0 i Stockholm. UIK har mycket starkare trupp i år än i fjol ( I alla fall på papperet) då man värvat hem Maria Nordbrant och Ramona Bachmann som båda två kommer att kunna bidra. Laget har som mål att nå topp 3 i år, vilket jag också tror att dom har kapacitet att fixa. Men då får man inte hamna i några svackor utan bibehålla ett stabilt spel säsongen igenom. Lite oroväckande är att Bachmann har rejäla besvär med ryggen och hon spelade ”bara” 25 minuter förra matchen. Nyförvärven i år känns också starkare än spelarförlusterna.

***
Umeå FC startar på söndagen sin serie på bortaplan mot Akropolis. Ja, vad ska vi tro om UFC? ( Nu kommer det eviga tjatet om Danny P) Kan man ersätta Dannys målproduktion? Jag tror inte att någon enskild spelare kommer att kunna axla den rollen. Däremot känns det som att det finns fler spelare som kan avgöra matcherna i år vilket måste ses som en styrka. Blir UFC ett topplag denna säsong? Jag tror det, jag går tvärtemot alla andra, motivering? Ifjol förväntade nog många innan och i början av säsongen att UFC skulle ta klivet upp, då klarade man inte ”pressen”, I år tror nästan ingen på att dom ska fixa ett Superettankontrakt, så just därför tror jag att dom skräller då ”ingen” tror på dom. Naturligtvis tror jag precis som Bålan skrev i sitt tidigare inlägg att saknaden av Chennoufi kommer att vara stor. Men det jag sett på träningsmatcherna finns det fler spelare som jag tror kommer kunna leverera under Chennoufis frånvaro.

***
Damernas division I tror jag tillslut att Sunnanå vinner, trots att det varit spelarflykt. Det viktiga vara få behålla stjärnan Pepe” Nkwocha som kommer att vara den viktigaste kuggen i årets Sunnanå och sedan har man Linda Fransson på topp som varit en viktig spelare i SSK under Allsvenskan. Och jag kan lova att hon komer att ösa in mål i division I. Umeå Södra kommer inte att vara med i toppen i år men jag tror på en mittenplacering elle till och med på den övre halvan av tabellen. Man har förstärkt med en av Umeås bästa tränare ”Tobba” Nordström. man har värvat hem Patricia Hägglund och man har sedan utlåningsavtal med Pernilla Nordlund, Elin Landström, Linnea Ågren och Linda Molin. Man får endast använda två spelare per match.

***

Mina tankar om division II klubbarna? Det kommer inför nästa helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *