Team Sportia Cup är avgjord

Spöland/Vännäs vann herrarnas final medans Mariehems SK vann damerna final. Här kommer en lista på alla spelade matcher där vi har målskyttar på en del också:

Fredag 15 April, Alla matcher är på campus under fredagen herrar
17:30 Mariehems FF – Höjdens BK 1-3
M: Pontus Åberg. H: Shakawan Tawitik, Mathias Karlsson, Yahya Ahmed.
18:30 Ersboda FF – Umekamraternas FF 4-1
E: Raymond Rachid, Johan Eriksson, Patrik Matsson, Mohsar Garem. U: Leonard Svensson.
19:30 Sandåkerns SK – FC St:Mary’s 0-2
F: Simon Gyll, Andreas Sävenskog.
20:30 Spöland/Vännäs IF – Sävar IK 2-1
S/V: Jonathan Högman, Daniel Kovac. SÄ: Mikael Karlsson.

16.00 Molidens BK-Sandåkerns SK 0-3
S:Mattias Wilhelmsson, Johan Wilhelmsson, Jonas Tjärnqvist.
17.00 KB65-Spöland/Vännäs IF1-2
K: Jesper Persson. S: Filip Wahlberg, Filip Brännström-Nyström.
18.00 Plac 9-12 3:a Mariehems FF A 3:a Robertsfors BK 3-1
M: Mohammed Mostafa, Viktor Folkesson, Dani Messaoudi. R: Adam Zingmark.
19.00 Plac 9-12 3:a grupp C 3:a grupp D

Söndag 17 April
10.00 MSK Arena M15 Plac 5-8 Teg United-Umekamraterna 2-2 9-8 ef straffar
11.00 MSK Arena M16 Plac 5-8 Sandåkern – KB 65 3-1
M: Mattias Lundberg 2, Kristoffer Johansson. K: Jesper Persson.
12.00 MSK Arena M17 Plac 1-4 Höjden – Ersboda FF 2-1 (1-1 full tid. Höjden vann på straffar)
H: Jimmy Sundbom. E: Abdi Hassan.
13.00 MSK Arena M18 Plac 1-4  FC Marys Home – Spöland/Vännäs 2-3
14.00 MSK Arena M19 Plac 11-12 Robertsfors BK – Sävar 1-0
15.00 MSK Arena M20 Plac 9-10  Mariehems FF -Moliden 0-2
16.00 MSK Arena M21 Plac 7-8 Umekamratern KB65 2-2 3-2 ef straffar.

20:30 Umedalens IF – Hörnsjö IF 4-1

Lördagen 16 april, Alla matcher under Lördagen för damer spelas på MSK Arena.

10.00 Campus B – Semi 2 2:a grupp C 2:a grupp D Hörnsjö-Långsele 2-1
11.00 Campus 1A – Semi 1 1:a grupp A 1:a grupp B Mariehems FF-KB65/Nätra/Sidensjö 1-0
12.00 Campus A – Semi 2 1:a grupp C 1:a grupp D Umedalens IF-Mariehems SK 1-3
13.00 Campus Plac 11-12  IK Klintarna-FC Marys Home 1-2
14.00 Campus C-final  Gimonäs- Södra Ungdom 3-1
15.00 Campus Plac 7-8  Sandvik-Långsele 0-1
16.00 Campus B-final  Flurkmark-Hörnsjö 3-1
17.00 Campus Plac 3-4 KB65/Nätra/Sidensjö-Umedalens IF 1-3
18.00 Campus A-final  Marihems FF- Mariehems SK 1-1 (1-2 ef. straffar )

***
Jag var själv och såg finalerna och jag kan väl summera dom lite kort.
Damernas final Mariehem FF-Mariehems SK
MFF hade ett riktigt imoponerande försvarspel och gjorde det riktigt svårt för ”storasyster”  men 0-0 stod sig till halvtidsvilan. väl där så fick MFF slå sin bonus straff eftersom MSK spelar högre upp i seriesystemet och där satte Julia Lundberg 1-o. I andra halvleken spelar MSK upp sig rejält och pressar på för en kvittering och med 10 minuter kvar av matchen så gör Fanni Nylén 1-1 för MSK, vilket också blev slutresultat. Det skulle alltså avgöras på sudden-straffar och där vann MSK efter att Kapstad distinkt satte sin straff bakom en chanslös Amanda Mårtensson. Sedan kunde även Hanne Englund rädda en svag MFF:s straff. Imponerade i MSK gjorde Marielle Sikström som var lagkapten. Minus får Therese Kapstad som verkligen inte imponerade idag. I MFF var målvakten Amanda Mårtensson riktigt duktig. – Vi spelar bra sista kvarten och klarar att sätta press på dom, men dom spelar otroligt bra försvar, säger Christer Oscarsson tränare i MSK.

***

Herrarnas final då?

Där var  det egentligen bara ett lag på planen trots att matchen var mellan Spöland/Vännäs – Höjdens BK. Spöland dominerade matchen från början till slut. 1-0 gjorde man efter 10 minuter på straff genom Jesper Berglund. I pausen kunde dock Höjden kvittera då dom fick sin bonus straff. Trots stort spelövertag och många chanser så såg det ut att gå mot en förlängning. Som i så fall skulle spelats fem mot fem tills något av lagen skulle avgöra och man fick heller inte byta ut några spelare. Men med två minuter kvar av matchen kunde hemvändaren Simon Johansson göra 2-1 som också blev slutresultatet. Noterbart var att Höjdens målvakt var riktigt jäkla bra. Erik Wiklund fick jag veta att han hette genom några vänliga personer på läktaren. Wiklund stod för ett flertal spektakulära och kvalificerade räddningar. Enligt rykten så har han också varit reservmålvakt i GIF Sundsvall på något vänster. Det jag kan säga är att han helt klart håller hög klass. -Jag tycker vi vinner matchen rättvist ändå, men dom hade en riktigt bra målvakt som gör tok-räddningar på två av våra frilägen, berömmer Spölands tränare Torgny ”togga” Gustafsson