Helgsummering

Funderade på djupa rader av William Shakespeare i rubrikraden men kom sedan på att detta är något annat än ett romantiskt epos.

Vi börjar i topp och jobbar oss neråt. Det här är en helgsummering i all sin hast.

Jag såg det inte med egna ögon men Umeå IK gick uppenbarligen på en mina i form av KIF Örebro. Man skapade massvis med chanser, bland annat tre rena frilägen, och sätter man inte dem – ja, då blir det svårt att sätta svårare chanser.

Marie Ståhlbergs 1-0-mål strax innan pausvilan blev matchens enda.

Enligt kollega Ruuth var det Ramona Bachmann, Sofia Jakobsson och Emma Berglund som imponerade mest i UIK-lägret.

Olyckligt att keeper Jönsson skadade sig. Dagen får utvisa hur lång tid hon blir borta.

här ger Bachmann sin syn på matchen.

ooo

Ruggigt starkt av UFC att få med sig tre poäng från Vasalundsmatchen. Hampus Wallgren avgjorde i slutminuterna med en väl avvägd frispark.Det ska enligt rapporterna ha varit en frispark med konstig båge. Var det en adidas-boll man spelade med månne?

Simon Mårtensson gjorde sitt tredje mål på lika många matcher och är den som tagit ett fast grepp om en anfallsplats. Den andra kändes fortfarande vidöppen.

Mot Vasalund var det ”Böni” som startade och inte Robin Nilsson. Dessutom fick Johan Larsson chansen från start på bekostnad av Jonas Nilsson.

Ödmjukhet är även i fortsättningen nyckel till framgång för ett Umeå FC i delad serieledning.

ooo

I damettan fortsätter Sunnanå sitt segertåg. Tänkta topplaget Sundsvall betvingades relativt enkelt med 4-1. Pepe Nkwocha segerorganisatör med tre mål och en framspelning.
– Prestationsmålen hon gjorde var fantastiska, sa tränare Tikkanen till VF:s Nils-Petter Dufva.

VF-coachen-stjärnan Linda Fransson gjorde det andra målet.

Det finns med andra ord fog att ha många Sunnanåspelare i sitt VF-coachen-lag 2011.

Umeå Södra tog sin första trepoängare när man besegrade tabelljumbon Gävle. Södra tappade onödigt en 2-0-ledning till 2-2 i 83:e. Men tre minuter frälste Erika Blomstrad Södra med sitt andra mål som betydde 3-2.

Ett mål som i förlängningen kan betyda mer än bara tre poäng.

ooo

I herrtvåan gjorde Danny Persson fyra mål, varav ett på frispark, när Umedalen besegrade Anundsjö med 5-2.
– Det var en match med två olika sidor. I första halvleken spelade vi riktigt bra fotboll men sen slutade vi spela, sa Persson till kollega Brännlund.

Mariehem vann ”skratt-matchen” mot Junsele med 6-0. Junsele spelade med sin tränar och en utespelare för lite – mer fick man inte ihop. Frågan är om MSK någon gång tagit en enklare tre poängare? Det är ju bara att tacka och ta emot. De här sex målen kan bli viktiga i säsongens slutskede.

Fredrik Fjällström Winka tvåmålsskytt för Mariehem.

Skellefteå FF gjorde sin plikt och vann över Älgarna med 2-1. Krister Andersson satte tidigt 1-0 innan William Grenholm blev utvisad. Anundsjö kontrade in 1-1-kvitteringen i andra halvlek innan Leo Englund frälste i 73:e minuten med en fin individuell prestation.

Morön fick med sig en poäng från Härnösand. Nykomlingarna hämtade upp ett 2-0-underläge till 2-2 genom mål av Tomas Markström och i 81:a minuten Alexander Nygren.
– Det känns som det var en vunnen poäng mer än två förlorade, sa coach Joakim Högdahl-Olsson.

ooo

I herrtreorna har det även spelats. Bloggen såg med egna toppmötet IFK Umeå-Tegs SK. Johan Forsberg satte tidigt 1-0 med en fin frispark. Sedan var det vad man kan definiera som ställningskrig. Båda lagen hade några vassa chanser. Gästande Teg blev bättre och bättre, mest fart fick man när Nicolai Almgren hoppade in och satte fart på bollen i djupled.

I övrigt? Betsele åkte på 3-2-torsk uppe i Kalix, Sandvik tappade modet mot Kubikenborg, förlust 5-3 och Robertsfors tog andra raka när man hemmaslog Stugun med 3-2.

ooo

Joakim Englund har i dagens pappers-VF tittat med förstoringsglas på damtrean. VF börjar varva upp.

ooo

En annan som börjat varva upp efter rejäl skadeproblematik är Petter Andersson. I helgen gjorde han två mål.

Här kan ni läsa vad Ljusvattnetns-Henry säger om det.